Adres siedziby:
ul. Sarego 2
31-047 Kraków
Adres do korespondencji:
ul. Krakowska 1
32-083 Balice k. Krakowa
Kontakt:
tel.: +48 12 357 27 00, +48 666 081 111
faks : +48 12 422 80 65
Strona główna arrow Aktualności arrow Informacje arrow „W jeden kwadrans gęś na stole” - zapraszamy na stoisko promocyjne Instytutu Zootechniki PIB w Bydgoszczy i Toruniu
Dzisiaj jest: poniedziałek, 26 lipca 2021 7:29:17
Odwiedziło nas: 11597238 gości (dzisiaj: 589, wczoraj: 1547)

BIP

BIP

Fundacja IZ PIB

Aktualności: Informacje
„W jeden kwadrans gęś na stole” - zapraszamy na stoisko promocyjne Instytutu Zootechniki PIB w Bydgoszczy i Toruniu
09 lipca 2021

"Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie"
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej
"Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich" Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich
na lata 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia w dniu 11 lipca 2021 r. w Bydgoszczy  podczas FRYMARKU  (ul. Gdańska 8), oraz 18 lipca 2021 w Toruniu podczas Wolnego Jarmarku Toruńskiego (Rynek Nowomiejski 25), w godzinach 10.00-14.00, naszego stoiska informacyjnego oraz do uczestnictwa, w kolejnych już, pokazach kulinarnych połączonych z degustacją, których tym razem hasełm przewodnim jest : „W jeden kwadrans gęś na stole”.

Na stoisku preznetowane będą produkty i potrawy regionalne wykonane w opraciu o surowiec rodzimej gęsi białej kołudzkiej pochodzący z Zakładu Doświadczalnego Instytutu Zootechniki PIB w Kołudzie Wielkiej. Zaprezentowane również zostaną walory prozdrowotne gęsiny jak i możliwości kompleksowego jej wykorzystania w regionalnej gastronomii.

Instytut Zooetchniki – Państwowy Instytut Badawczy wraz z partnerami: Kujawko - Pomorską Organizacją Turystyczną i Biurem Turystycznym COPERNICANA Anna Gajewska, realizują projekt  pn:  „Co z zagrody to na stole” na hasło „Niech Cię Zakole” - kołudzka gęsina, z merynosa jagnięcina i złotnicka wieprzowina w lokalnej marce turystyczno – kulinarnej.

Celem projektu jest  wdrażenie do lokalnej gastronomii i agroturystyk szlaku kulinarnego "Niech Cię Zakole" produktów i potraw wytwarzanych wyłącznie z rodzimych ras hodowanych lokalnie.

 

 
 
© 2008-2021 Instytut Zootechniki PIB (National Research Institute of Animal Production)
Koło Wędkarskie PZW w Oleśnicy pzw.wolesnicy.info - Strona Koła Wędkarskiego w Oleśnicy (świętokrzyskie)
Odpowiedz na wyzwania (konkursy), głosuj, wygrywaj nagrody

Ta strona używa cookies i podobnych technologii. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.