Adres siedziby:
ul. Sarego 2
31-047 Kraków
Adres do korespondencji:
ul. Krakowska 1
32-083 Balice k. Krakowa
Kontakt:
tel.: +48 12 357 27 00, +48 666 081 111
faks : +48 12 422 80 65
Dzisiaj jest: sobota, 04 grudnia 2021 8:46:26
Odwiedziło nas: 11958353 gości (dzisiaj: 663, wczoraj: 3192)

BIP

BIP

Fundacja IZ PIB

Wdrożenia i aplikacje
Spis treści
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
1998

Wdrożenia i aplikacje w 2020 roku

Wdrożenia

Lp.Nazwa produktuMiejsce wdrożenia
1.Wdrożenie metody NIRS na oznaczanie zawartości tłuszczu śródmięśniowego w schabie metodą NIRS.Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej "POLSUS"
2.Procedura SOP M.016: „Oznaczanie zawartości jodu w paszach i premiksach metodą katalityczno-kinetyczną z pomiarem spektrofotometrycznym”Główny Inspektorat Weterynarii

Aplikacje

Lp.Nazwa produktuMiejsce aplikacji
1.Parametry jakościowe mleka klacz sokólskich, utrzymywanych w stadzie ZD IZ PIB Kołbacz sp. z o.o.ZD IZ PIB Kołbacz sp. z o.o.
2.Określenie optymalnej częstotliwości wymiany obornika w budynku owczarni.ZD IZ PIB Kołbacz sp. z o.o.
3.Wykorzystanie fermentowanego ekstraktu ziołowego celem redukcji szkodliwych domieszek gazowych towarzyszących produkcji owczarskiej.ZD IZ PIB Kołbacz sp. z o.o.
4.Metoda poprawy produkcyjności ekologicznych kurcząt RIR z wykorzystaniem wybiegów obsianych pięcioskładnikową mieszanką pastwiskową dla drobiu.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
5.Technologia poprawy zdrowotności oraz jakości piskląt pochodzących od certyfikowanych kur zestawu towarowego Hy-Line żywionych paszą wzbogaconą w kwas foliowy.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
6.Technologia zwiększająca walory prozdrowotne mięsa certyfikowanych kurcząt RIR w oparciu o wykorzystanie receptury mieszanki do obsiewania wybiegów o działaniu pobudzającym metabolizm.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
7.Wpływ receptury składu runi pastwiskowej o działaniu pobudzającym wzrost na poprawę parametrów produkcyjnych certyfikowanych kurcząt rzeźnych rasy Żółtonóżka kuropatwiana.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
8.Mieszanka pastwiskowa o działaniu pobudzającym układ immunologiczny jako czynnik poprawiający wskaźniki wylęgowości ekologicznych kur nieśnych rasy Leghorn.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
9.Witamina B9 jako stymulator nieśności i czynnik poprawiający jakość certyfikowanych jaj kur Hy-Line.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
10.Metoda poprawy produkcyjności oraz jakości jaj ekologicznych kur rasy Leghorn przy pomocy dodatku do paszy kwasu pteroiloglutaminowego.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
11.Receptura składu runi pastwiskowej bogatej w karotenoidy zwiększająca walory prozdrowotne mięsa certyfikowanych kurcząt rasy Rhode Island Red.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
12.Poprawa parametrów wylęgowości kur Hy-Line utrzymywanych w gospodarstwach ekologicznych poprzez zastosowanie dodatku do paszy witamin z grupy B.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
13.Folacyna jako czynnik poprawiający wylęgowość kur rasy Leghorn utrzymywanych zgodnie z założeniami rolnictwa ekologicznego.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
14.Siedmioskładnikowa mieszanka pastwiskowa dla drobiu jako czynnik poprawiający produkcyjność ekologicznych kurcząt rasy Rhode Island Red.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
15.Zastosowanie witaminy E do poprawy parametrów produkcyjnych certyfikowanych kur nieśnych Hy-Line.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
16.Witamina B9 jako stymulator zdrowotności i jakości certyfikowanych piskląt Leghorn.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
17.Modyfikacja składu wybiegu w rośliny zwiększające odporność w celu poprawy parametrów wylęgowości certyfikowanych kur Hy-Line.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
18.Zastosowanie siedmioskładnikowej mieszanki pastwiskowej pobudzającej metabolizm w celu poprawy jakości i przydatności technologicznej mięsa kurcząt rzeźnych Żółtonóżki kuropatwianej, utrzymywanych zgodnie z założeniami rolnictwa ekologicznego.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
19.Receptura składu runi pastwiskowej bogatej w tokoferole i tokotrienole poprawiająca wylęgowość kur Hy-Line utrzymywanych na certyfikowanych fermach drobiu.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
20.Optymalizacja parametrów wylęgowości certyfikowanych kur Leghorn żywionych paszami zbogaconymi o tokoferole i tokotrienole.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
21.Metoda poprawy wylęgowości ekologicznych kur Hy-Line w oparciu o dodatek do paszy witaminy E.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
22.Witamina E jako stymulator nieśności kur rasy Leghorn utrzymywanych na certyfikowanych fermach drobiu.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
23.Modyfikacja profilu kwasów tłuszczowych certyfikowanych jaj kur żywionych paszą z dodatkiem tymianku pospolitego.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
24.Wpływ jeżówki purpurowej na jakość ekologicznych jaj.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
25.Receptura dwuskładnikowej mieszanki ziołowej dla certyfikowanych kur nieśnych poprawiająca jakość jaj.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
26.Metoda poprawy wskaźników wylęgowości certyfikowanych piskląt kur rasy Rhode Island Red.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
27.Wieloskładnikowa mieszanka ziołowa poprawiająca wyniki produkcyjne kur rasy zielononóżka kuropatwiana utrzymywanych na certyfikowanych fermach drobiu.ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.


 
 
© 2008-2021 Instytut Zootechniki PIB (National Research Institute of Animal Production)
Koło Wędkarskie PZW w Oleśnicy pzw.wolesnicy.info - Strona Koła Wędkarskiego w Oleśnicy (świętokrzyskie)
Odpowiedz na wyzwania (konkursy), głosuj, wygrywaj nagrody

Ta strona używa cookies i podobnych technologii. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.