Adres siedziby:
ul. Sarego 2
31-047 Kraków
tel. 12 422 88 52
fax 12 422 80 65
Adres do korespondencji:
ul. Krakowska 1
32-083 Balice k. Krakowa
tel. (Centrala) 12 357 25 00
tel. (Sekretariat) 12 357 27 00
fax 12 285 67 33
Dzisiaj jest: sobota, 15 grudnia 2018 10:46:05
Odwiedziło nas: 9170505 gości (dzisiaj: 687, wczoraj: 1646)
Wdrożenia i aplikacje
Spis treści
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
1998

Wdrożenia i aplikacje w 2017 roku

Wdrożenia

Lp.Nazwa produktuMiejsce wdrożenia
1.Procedura SOP M.016: "Oznaczanie zawartości jodu w paszach i premiksach metodą katalityczno-kinetyczną z pomiarem spektrofotometrycznym" Wyd. 2 z dnia 05.05.2009 r.Inspekcja Weterynaryjna Główny Inspektorat Weterynarii
2.Dokumenty rodowodowe w postaci ekspertyzy pochodzenia bydła oraz certyfikatu DNA bydła mlecznego w 2017 roku.Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka
3.
Dokumenty rodowodowe w postaci ekspertyzy pochodzenia bydła oraz certyfikatu DNA bydła mięsnego w 2017 roku.Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego
4.Analiza markerów genetycznych: polimorficznych białek i mikrosatelitarnego DNA ? wystawianie dokumentacji rodowodowej w postaci "Ekspertyz pochodzenia koni" i "Certyfikatów DNA" w 2017 roku.Polski Związek Hodowców Koni

Aplikacje

Lp.Nazwa produktuMiejsce aplikacji
1.Receptura dawki pokarmowej wzbogaconej nienasyconymi kwasami tłuszczowymi.Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB Kołbacz sp. z o.o.
2.Wykorzystanie fermentowanego ekstraktu ziołowego jako czynnika wspomagającego utrzymanie optymalnej kondycji owiec, mającego korzystny wpływ na poprawę parametrów rozrodu matek oraz na polepszenie dynamiki wzrostu jagniąt.Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB Kołbacz sp. z o.o.
3.Informatyczny system relacyjnej bazy unasienień w populacji bydła.Mazowieckie Centrum Hodowli i Rozrodu Zwierząt sp. z o.o.
4.Zastosowanie nowego typu rękawa wentylacyjnego do nawiewu świeżego powietrza w cielętnikach.Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB Kołbacz sp. z o.o.
5.Zastosowanie wentylatora sufitowego w hali udojowej w celu ograniczenia skutków stresu cieplnego u krów.Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB Kołbacz sp. z o.o.
6.Wieloskładnikowy dodatek ziołowy poprawiający zdrowotność kur ras rodzimych utrzymywanych w gospodarstwach ekologicznych, a także zwiększający wylęgowość i jakość piskląt certyfikowanych.Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB Chorzelów sp. z o.o.
7.Kompleks tokoferolu i kwasu foliowego jako stymulator zdrowotności oraz jakości jaj, a także czynnik poprawiający jakość piskląt ras rodzimych w produkcji ekologicznej.Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB Chorzelów sp. z o.o.
8.Receptura mieszanki ziołowej poprawiającej produkcyjność i zdrowotność kur w chowie ekologicznym.Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB Chorzelów sp. z o.o.
9.Jeżówka purpurowa jako stymulator układu immunologicznego kur ras rodzimych oraz czynnik poprawiający wylęgowość i zdrowotność piskląt utrzymywanych w gospodarstwach ekologicznych.Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB Chorzelów sp. z o.o.
10.Wykorzystanie ekstraktu z szałwii lekarskiej podawanej do wody w okresie letnich upałów w celu poprawy produkcyjności oraz dobrostanu wysokoprodukcyjnych kur nieśnych.Instytut Zootechniki PIB Ferma Aleksandrowice
11.Ekstrakt z pokrzywy zwyczajnej jako czynnik poprawiający produkcyjność oraz dobrostan kur nieśnych w okresie letnich upałów.Instytut Zootechniki PIB Ferma Aleksandrowice
12.Zastosowanie melisy lekarskiej jako dodatku do diety kurcząt brojlerów w celu poprawy ich zdrowotności podczas odchowu w wysokich temperaturach powietrza.Instytut Zootechniki PIB Ferma Aleksandrowice
13.Zastosowanie w diecie kurcząt brojlerów pokrzywy zwyczajnej w celu poprawy ich dobrostanu podczas wysokich temperatur powietrzaInstytut Zootechniki PIB Ferma Aleksandrowice
14.Informatyczny system relacyjnej bazy unasienień w populacji bydła.Wielkopolskie Centrum Hodowli i Rozrodu Zwierząt w Poznaniu z siedzibą w Tulcach sp. z o.o.
15.Aplikacja PLOWET.Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB Kołbacz sp. z o.o.
16.Informatyczny system relacyjnej bazy unasienień w populacji bydła.Małopolskie Centrum Biotechniki sp. z o.o.
17.Opracowanie metody NIRS na oznaczanie zawartości tłuszczu śródmięśniowego w schabie metodą NIRS. Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej POLSUS
18.Opracowanie i aplikacja procedur związanych z przygotowaniem wybranych świń-dawczyń rasy puławskiej oraz uzyskiwanie i kriokonserwacja pobranych od nich zarodków z zachowaniem warunków ich deponowania w Krajowym Banku Materiałów Biologicznych.Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB Żerniki Wielkie sp. z o.o.
19.Technologia utrzymania i strategia żywienia gęsi Reprodukcyjnej.Instytut Zootechniki PIB Zakład Doświadczalny Kołuda Wielka
20.Mieszanka ziołowa w żywieniu gąsiąt z wczesnych wylęgów wiosennych.Instytut Zootechniki PIB Zakład Doświadczalny Kołuda Wielka
21.Opracowanie i aplikacja procedur wyboru świń rasy puławskiej jako potencjalnych dawców materiału biologicznego do Krajowego Banku Materiału Biologicznego.Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB Żerniki Wielkie sp. z o.o.
22.Aplikacja PLOWET.Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB Rudawa sp. z o.o.
23.Aplikacja PLOWET.Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB Odrzechowa sp. z o.o.
24.Aplikacja PLOWET.Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB Chorzelów sp. z o.o.



 
 
© 2008-2018 Instytut Zootechniki PIB (National Research Institute of Animal Production)
Koło Wędkarskie PZW w Oleśnicy pzw.wolesnicy.info - Strona Koła Wędkarskiego w Oleśnicy (świętokrzyskie)
Odpowiedz na wyzwania (konkursy), głosuj, wygrywaj nagrody

Ta strona używa cookies i podobnych technologii. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.