Adres siedziby:
ul. Sarego 2
31-047 Kraków
tel. 12 422 88 52
fax 12 422 80 65
Adres do korespondencji:
ul. Krakowska 1
32-083 Balice k. Krakowa
tel. (Centrala) 12 357 25 00
tel. (Sekretariat) 12 357 27 00
fax 12 285 67 33
Dzisiaj jest: wtorek, 12 grudnia 2017 9:31:48
Odwiedziło nas: 8490967 gości (dzisiaj: 890, wczoraj: 1905)
Wdrożenia
Spis treści
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
1998

Wykaz wdrożeń realizowanych w 2015 roku

Lp.Nazwa wdrożeniaMiejsce wdrożenia
1.Poprawa wydajności mlecznej na podstawie wyników oceny bydła mlecznegoPolska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka
2.Poprawa cech mięsności u bydła simentalskiego na podstawie stacjonarnej oceny wartości użytkowej i hodowlanejPolski Związek Hodowców Bydła Simentalskiego
3.Ocena wartości użytkowej i hodowlanej świńPolski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej POLSUS
4.Ocena wartości hodowlanej tryczków i maciorekPolski Związek Owczarski
5.Kontrola rodowodów bydłaPolska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka
6.Kontrola rodowodów koniPolski Związek Hodowców Koni
7.Kontrola rodowodów owiecPolski Związek Owczarski
8.Opracowanie zasad działania sufitowych wentylatorów-mieszaczy powietrza oraz urządzenia do zamgławiania powietrza w ograniczeniu skutków stresu termicznego u krówZD IZ PIB Kołbacz sp. z o.o.
9.Opracowanie modelu pojenia pójłem cieląt ze stacji pojenia w okresie od 14 do 70 dnia życiaZD IZ PIB Kołbacz sp. z o.o.
10.Wykorzystanie modułów systemu Afifarm w diagnostyce chorób metabolicznych w stadzie wysokoprodukcyjnych krów mlecznychZD IZ PIB Kołbacz sp. z o.o.
11.Technologia produkcji biogazu, energii elektrycznej oraz dygestatu dla celów nawozowych i dla wykorzystania jako ściółkaZD IZ PIB Grodziec Śląski sp. z o.o.
12.Jagnięcina ekologicznaZD IZ PIB Grodziec Śląski sp. z o.o.
13.Sprzedaż bezpośrednia mlekaZD IZ PIB Grodziec Śląski sp. z o.o.
14.Efektywność wykorzystania suszonych wywarów z kukurydzy (DDGS) w żywieniu kur nieśnych ras zachowawczychZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
15.Ekologiczny chów trzody chlewnejZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
16.Ekologiczna produkcja kurcząt rzeźnychZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
17.Produkcja jaj metodami ekologicznymiZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
18.Optymalna technologia chowu kur ras zachowawczych w warunkach zrównoważonego rozwoju rolnictwaZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
19.Optymalizacja żywienia kur stad objętych programem ochronyZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.
20.Kiszone ziarno kukurydzy jako główne źródło energii w dawkach pokarmowych dla krówZD IZ PIB Rudawa sp. z o.o.
21.Strategia żywienia gęsi w okresie reprodukcji.IZ ZD Kołuda Wielka
22.Udoskonalona technologia lęgu piskląt gęsich w komorach lęgowych typu D-36 i komorach klujnikowych typu Atlas 180SIZ ZD Kołuda Wielka
23.Zasiedlanie wychowalni gąsiętami w wieku 48 godz. po wylęgu jako czynnik zwiększający masę ciała gęsi tuczonychIZ ZD Kołuda Wielka
24.Produkty z mleka owczego - sery: pomazankowy(bryndza), półtwardy dojrzewający "Kołudzki", z masy parzonej "Owcarela", solankowy "Oveta" oraz jogurt owczyIZ ZD Kołuda Wielka
25.Mieszanka ziołowa w żywieniu gąsiąt z wczesnych wylęgów wiosennychIZ ZD Kołuda Wielka



 
 
© 2008-2017 Instytut Zootechniki PIB (National Research Institute of Animal Production)
Koło Wędkarskie PZW w Oleśnicy pzw.wolesnicy.info - Strona Koła Wędkarskiego w Oleśnicy (świętokrzyskie)
Odpowiedz na wyzwania (konkursy), głosuj, wygrywaj nagrody

Ta strona używa cookies i podobnych technologii. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.