Adres siedziby:
ul. Sarego 2
31-047 Kraków
tel. 12 422 88 52
fax 12 422 80 65
Adres do korespondencji:
ul. Krakowska 1
32-083 Balice k. Krakowa
tel. (Centrala) 12 357 25 00
tel. (Sekretariat) 12 357 27 00
fax 12 285 67 33
Dzisiaj jest: piątek, 20 października 2017 10:50:38
Odwiedziło nas: 8357093 gości (dzisiaj: 789, wczoraj: 4060)
Wdrożenia
Spis treści
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
1998

Zadania wdrożeniowe realizowane w 2011 roku

Lp.TytułJednostka wdrażająca
1.Chów owcy kołudzkiejIZ PIB ZD Kołuda Wielka
2.Zasiedlanie wychowalni gąsiętami w wieku 48 godz. po wylęgu jako czynnik zwiększający masę ciała gęsi tuczonychIZ PIB ZD Kołuda Wielka
3.Poprawa opłacalności produkcji owczarskiej przez stosowanie jesiennego terminu stanówkiIZ PIB ZD Kołuda Wielka
4.Jakość odżywcza i mikrobiologiczna produktów z mleka owczego. IZ PIB ZD Kołuda Wielka
5.Udoskonalona technologia lęgu piskląt gęsich w komorach lęgowych typu D-36 i komorach klujnikowych typu Atlas 180SIZ PIB ZD Kołuda Wielka
6.Ograniczone żywienie gęsi w okresie reprodukcjiIZ PIB ZD Kołuda Wielka
7.Wytwarzanie dojrzewającego sera półtwardego z mleka owczo-krowiego w warunkach przyfermowychIZ PIB ZD Kołuda Wielka
8.Nowe sery w ofercie produktów przyfermowej przetwórni mleka owczego. Poszerzenie oferty asortymentowej przyfermowej przetwórni mleka owczego (nowe sery)IZ PIB ZD Kołuda Wielka
9.Realizacja zadań laboratorium referencyjnegoInspekcja Weterynaryjna - Główny Inspektorat Weterynarii,
Wojewódzkie Inspektoraty Weterynarii,
Powiatowe Inspektoraty Weterynarii,
Laboratoria Zakładów Higieny Weterynaryjnej
10.Poprawa mięsności krajowego pogłowia świń poprzez zastosowanie nowych metod szacowania wartości hodowlanej knurów i loszekPolski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej "Polsus"
11.Poprawa Wydajności mlecznej na podstawie genetycznego doskonalenia bydła rasy holsztyńsko-fryzyjskiej odmiany czarno-białej i czerwono-białej oraz ras pc i simental w oparciu o ocenę wartości hodowlanej w 2011 roku .Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka
12.Poprawa wydajności w zakresie cech mięsnych na podstawie genetycznego doskonalenia bydła w oparciu o ocenę wartości hodowlanej w roku 2011Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka
13.Kontrola rodowodów zwierząt gospodarskich w roku 2011Polska Federacja Hodowców Bydła i producentów Mleka,
Polski Związek Owczarski,
Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej,
Polski Związek Hodowców Koni
14.Opracowanie modelu pojenia pójłem cieląt ze stacji pojenia w okresie od 14 do 70 dnia życia. ZD IZ PIB Kołbacz Sp. z o.o.
15.Opracowanie zasad działania sufitowych wentylatorów-mieszaczy powietrza oraz urządzenia do zamgławiania powietrza w ograniczeniu skutków stresu termicznego u krów.ZD IZ PIB Kołbacz Sp. z o.o.
16.Grupowe utrzymanie cieląt na głębokiej ściółce w budynku półotwartymZD IZ PIB Chorzelów Sp. z o.o.
17.Ekologiczny chów trzody chlewnejZD IZ PIB Chorzelów Sp. z o.o.
18.Ekologiczna produkcja kurcząt rzeźnychZD IZ PIB Chorzelów Sp. z o.o.
19.Produkcja ekologicznych jajZD IZ PIB Chorzelów Sp. z o.o.
20.Produkcja mieszańców charakteryzujących się dobrą jakością mięsa w oparciu o krajowe rasy świńZD IZ PIB Chorzelów Sp. z o.o.
21.Poprawa jakości okrywy włosowej poprzez krzyżowanie norek różnych typówZD IZ PIB Chorzelów Sp. z o.o.
22.Poprawa dobrostanu samic królików utrzymywanych w warunkach produkcyjnychZD IZ PIB Chorzelów Sp. z o.o.
23.Wpływ koncentracji energii i białka w dawce pokarmowej dla jałówek i krów wieloródek przed ich wycieleniem na ich późniejszą produkcyjność i skład mlekaZD IZ PIB Rudawa Sp. z o.o.
24.Wpływ żywienia do woli loch karmiących na wskaźniki odchowu prosiątZD IZ PIB Rudawa Sp. z o.o.
25.Kiszone ziarno kukurydzy jako główne źródło energii w dawkach pokarmowych dla krówZD IZ PIB Rudawa Sp. z o.o
26.Produkcja mieszańców charakteryzujących się dobrą jakością mięsa w oparciu o krajowe rasy świńIZ ZD PIB Pawłowice
27.Ocena jakości mieszania mieszarek porcjowych przeznaczonych do produkcji mieszanek paszowychIZ ZD PIB Pawłowice
28.Wpływ różnych źródeł tłuszczu w paszy na produkcyjność krów i skład mlekaIZ ZD PIB Pawłowice
29.Instalacja generatora wiatrowegoZD IZ PIB Żerniki Wielkie Sp. z o.o.
30.Zmodyfikowany skład rozcieńczalnika nasienia knura poprawiający jego płodnośćZD IZ PIB Żerniki Wielkie Sp. z o.o.
31.Nowe podejście do oceny rozcieńczonego nasienia knura używanego w inseminacji świńZD IZ PIB Żerniki Wielkie Sp. z o.o.
32.Hodowla świń blisko spokrewnionych dla potrzeb biomedycznychZD IZ PIB Żerniki Wielkie Sp. z o.o.
33.Zmiana systemu utrzymania świń w tuczarniachZD IZ PIB Żerniki Wielkie Sp. z o.o.
34.Zastosowanie prolaktyny do poprawy zdrowotności prosiąt.ZD IZ PIB Żerniki Wielkie Sp. z o.o.
35.Hodowla świń transgenicznych pozbawionych epitopu 1,3 alpha GAL oraz świn dla potrzeb kardiologicznychZD IZ PIB Żerniki Wielkie Sp. z o.o.
36.Opracowanie i wdrożenie modelowego rozwiązania produkcji energii elektrycznej ze źródeł odnawialnych w oparciu o biogazownię rolniczą i turbinę wiatrowąZD IZ PIB Grodziec Śląski Sp. z o.o.
37.Opracowanie i wdrożenie modelu agrorafinerii z wykorzystaniem w żywieniu świń produktów ubocznych produkcji oleju rzepakowegoZD IZ PIB Grodziec Śląski Sp. z o.o.
38.Uruchomienie produkcji mleka ekologicznego i ekologicznych przetworów mlecznych o wysokiej wartości odżywczej i profilaktyczno-zdrowotnejZD IZ PIB Grodziec Śląski Sp. z o.o.
39.Wdrożenie do produkcji tuczu jagniąt mieszańcowych w oparciu o pasze zielone i kiszone mieszanki zbożowo-strączkowe wyprodukowane w warunkach gospodarstwa ekologicznegoZD IZ PIB Grodziec Śląski Sp. z o.o.



 
 
© 2008-2017 Instytut Zootechniki PIB (National Research Institute of Animal Production)
Koło Wędkarskie PZW w Oleśnicy pzw.wolesnicy.info - Strona Koła Wędkarskiego w Oleśnicy (świętokrzyskie)
Odpowiedz na wyzwania (konkursy), głosuj, wygrywaj nagrody

Ta strona używa cookies i podobnych technologii. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.