Adres siedziby:
ul. Sarego 2
31-047 Kraków
tel. 12 422 88 52
fax 12 422 80 65
Adres do korespondencji:
ul. Krakowska 1
32-083 Balice k. Krakowa
tel. (Centrala) 12 357 25 00
tel. (Sekretariat) 12 357 27 00
fax 12 285 67 33
Dzisiaj jest: niedziela, 17 grudnia 2017 5:25:20
Odwiedziło nas: 8501663 gości (dzisiaj: 550, wczoraj: 1098)
Wdrożenia
Spis treści
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
1998

Zadania wdrożeniowe realizowane w 2009 roku

Lp.TytułJednostka wdrażająca
1. Chów owcy kołudzkiej. IZ PIB ZD Kołuda Wielka
2. Zasiedlanie wychowalni gąsiętami w wieku 48 godz. po wylęgu jako czynnik zwiększający masę ciała gęsi tuczonych. IZ PIB ZD Kołuda Wielka
3. Użytkowanie rozpłodowe i mleczne owiec przy optymalnej naturalnej długości dnia świetlnego. IZ PIB ZD Kołuda Wielka
4. Jakość odżywcza i mikrobiologiczna produktów z mleka owczego. IZ PIB ZD Kołuda Wielka
5. Udoskonalona technologia lęgu piskląt gęsich w komorach legowych typu D-36 i komorach klujnikowych typu Atlas 180S. IZ PIB ZD Kołuda Wielka
6. Ograniczone żywienie gęsi w okresie reprodukcji. IZ PIB ZD Kołuda Wielka
7. Nowe sery w ofercie produktów przyfermowej przetwórni mleka owczego. Poszerzenie oferty asortymentowej przyfermowej przetwórni mleka owczego (nowe sery). IZ PIB ZD Kołuda Wielka
8. Realizacja zadań laboratorium referencyjnego. Inspekcja Weterynaryjna,
Główny Inspektorat Weterynarii,
Wojewódzkie Inspektoraty Weterynarii,
Powiatowe Inspektoraty Weterynarii,
Laboratoria Zakładów Higieny Weterynaryjnej
9. Poprawa mięsności krajowego pogłowia świń poprzez zastosowanie nowych metod szacowania wartości hodowlanej knurów i loszek. Polski Związek Hodowców
i Producentów Trzody Chlewnej "Polsus"
10. Poprawa wydajności mlecznej na podstawie genetycznego doskonalenia bydła rasy holsztyńsko-fryzyjskiej odmiany czarno-białej i czerwono-białej oraz ras pc i simental w oparciu o ocenę wartości hodowlanej w 2009 roku. Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka
11. Poprawa wydajności w zakresie cech mięsnych na podstawie genetycznego doskonalenia bydła w oparciu o ocenę wartości hodowlanej w 2009 roku. Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego
12. Opracowanie i wdrożenie modelu agrorafinerii z wykorzystaniem w żywieniu świń produktów ubocznych produkcji oleju rzepakowego. ZD IZ Grodziec Śląski Sp. z.o.o
13. Opracowanie i wdrożenie proekologicznej technologii produkcji żywca wieprzowego na fermie dla modelowego gospodarstwa rodzinnego. ZD IZ Grodziec Śląski Sp. z.o.o
14. Kontrola rodowodów zwierząt gospodarskich w roku 2009. Polska Federacja Hodowców Bydła i producentów Mleka,
Polski Związek Owczarski,
Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej,
Polski Związek Hodowców Koni
15. Grupowe utrzymanie cieląt na głębokiej ściółce w budynku półotwartym. ZD IZ PIB Chorzelów Sp. z o.o.
16. Produkcja mieszańców charakteryzujących się dobrą jakością mięsa w oparciu o krajowe rasy świń. ZD IZ PIB Chorzelów Sp. z o.o.
17. Poprawa jakości okrywy włosowej poprzez krzyżowanie norek różnych typów. ZD IZ PIB Chorzelów Sp. z o.o.
18. Poprawa dobrostanu samic królików utrzymywanych w warunkach produkcyjnych. ZD IZ PIB Chorzelów Sp. z o.o.
19. Ekologiczny chów certyfikowanego bydła mięsnego rasy hereford. ZD IZ PIB Odrzechowa Sp.z o.o.
20. Wpływ koncentracji energii i białka w dawce pokarmowej dla jałówek i krów wieloródek przed ich wycieleniem na ich późniejszą produkcyjność i skład mleka. ZD IZ PIB Rudawa Sp. z o.o.
21. Wpływ żywienia do woli loch karmiących na wskaźniki odchowu prosiąt.
ZD IZ PIB Rudawa Sp. z o.o.
22. Kiszone ziarno kukurydzy jako główne źródło energii w dawkach pokarmowych dla krów.
ZD IZ PIB Rudawa Sp. z o.o
23. Produkcja mieszańców charakteryzujących się dobrą jakością mięsa w oparciu o krajowe rasy świń. IZ ZD PIB Pawłowice
24. Ocena jakości mieszania mieszarek porcjowych przeznaczonych do produkcji mieszanek paszowych. IZ ZD PIB Pawłowice
25. Wpływ różnych źródeł tłuszczu w paszy na produkcyjność krów i skład mleka. IZ ZD PIB Pawłowice
26. Wykorzystanie ziół w paszy dla trzody chlewnej.  
ZD IZ PIB Żerniki Wielkie Sp. z o.o.
27. Ozonowy filtr do oczyszczania powietrza z budynków inwentarskich. ZD IZ PIB Żerniki Wielkie Sp. z o.o.
28. Wykorzystanie ziół i probiotyków w paszy dla loch. ZD IZ PIB Żerniki Wielkie Sp. z o.o.
29. Wpływ rodzaju podłoża w boksach legowiskowych na dobrostan krów i stan zdrowotny wymion. ZD IZ PIB Kołbacz Sp. z o.o.



 
 
© 2008-2017 Instytut Zootechniki PIB (National Research Institute of Animal Production)
Koło Wędkarskie PZW w Oleśnicy pzw.wolesnicy.info - Strona Koła Wędkarskiego w Oleśnicy (świętokrzyskie)
Odpowiedz na wyzwania (konkursy), głosuj, wygrywaj nagrody

Ta strona używa cookies i podobnych technologii. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.