Adres siedziby:
ul. Sarego 2
31-047 Kraków
tel. 12 422 88 52
fax 12 422 80 65
Adres do korespondencji:
ul. Krakowska 1
32-083 Balice k. Krakowa
tel. (Centrala) 12 357 25 00
tel. (Sekretariat) 12 357 27 00
fax 12 285 67 33
Strona główna arrow Zestawienia roczne
Dzisiaj jest: czwartek, 15 listopada 2018 12:25:58
Odwiedziło nas: 9131026 gości (dzisiaj: 869, wczoraj: 1000)
Zestawienia publikacji pracowników Instytutu Zootechniki

Znalezione publikacje

BAROWICZ Tadeusz The effect of dietary Ca-fatty acid salts of linseed oil on cholesterol content in longissimus dorsi muscle of finishing pigs.Quality of Meat and Fat as Affected by Genetics and Nutrition. Ed. Wageningen Press,s. 225-228,2000

BAROWICZ Tadeusz Wpływ żywienia na zawartość cholesterolu w mięsie tuczników.Biul. Inf. IZ,38, 3: 35-43,2000

BAROWICZ Tadeusz Wpływ źródła NNKT w dawce pokarmowej dla tuczników na skład kwasów tłuszczowych i zawartość cholesterolu w mięśniu najdłuższym.Rocz. Nauk. Zoot., Supl.,6: 33-38,2000

BAROWICZ Tadeusz Badania nad modyfikowaniem składu chemicznego i walorów dietetycznych mięsa wieprzowego w zależności od rodzaju tłuszczu paszowego.Mat. sesji nauk. z okazji 70-lecia urodzin i 45-lecia pracy naukowej prof. dr. hab. Adama Wiernego: Wybrane zagadnienia z zakresu paszoznawstwa i surowców pochodzenia zwierzęcego. Balice, 23.03.2000. Wyd. własne IZ, Kraków,113-116,2000

BAROWICZ Tadeusz Influence of dietary full-fat flax and probiotics on carcass quality and fatty acid composition in longissimus dorsi muscle of finishing pigs.Proc. of Intern. EAAP 51st Annual Meeting of European Association for Animal Production, Haga (Holandia), 21-24.08.2000 Book of Abstracts, Wageningen Press, Wageningen 2000,s. 333,2000

BAROWICZ Tadeusz Modyfikowanie składu chemicznego oraz walorów dietetycznych mięsa wieprzowego w zależności od rodzaju tłuszczu paszowego.Mat. sesji nauk.: Kongres 2000 Polskiej gospodarki żywnościowej i nauki o żywieniu człowieka. Warszawa, 26-28.04.2000,s. 255,2000

BAROWICZ Tadeusz Ograniczanie otłuszczenia tusz świńskich oraz poprawa wartości dietetycznej mięsa wieprzowego poprzez regulację aktywności tarczycy na drodze pokarmowej.Mat. sesji nauk. z okazji 70-lecia urodzin i 45-lecia pracy naukowej prof. dr. hab. Adama Wiernego: Wybrane zagadnienia z zakresu paszoznawstwa i surowców pochodzenia zwierzęcego. Balice, 23.03.2000. Wyd. własne IZ, Kraków,117-120,2000

BAROWICZ Tadeusz Wpływ dodatku pełnotłustych nasion lnu oraz witaminy E w dawkach pokarmowych dla tuczników na wyniki produkcyjne i jakość mięsa wieprzowego.Mat. XXII konf. nauk.: Rośliny Oleiste, IHAR, Poznań, 28-29.03.2000,71-72,2000

BAROWICZ Tadeusz Wzbogacanie mięsa wołowego w NNKT poprzez zmianę składu kwasów tłuszczowych w diecie opasanych buhajków.Mat. sesji nauk.: Kongres 2000 Polskiej gospodarki żywnościowej i nauki o żywieniu człowieka. Warszawa, 26-28.04.2000,s. 260,2000

BAROWICZ Tadeusz Czasem lepiej nie jeść.Dz. Polski,56(245): 14,2000

BAROWICZ Tadeusz Czynniki warunkujące strawność składników pokarmowych.Trzoda Chl.,38 (3): 59-62,2000

BAROWICZ Tadeusz Niebezpieczne toksyny.Dz. Polski,56(117): 21,2000

BAROWICZ Tadeusz O wodzie w żywieniu świń - raz jeszcze.Trzoda Chl.,38 (8-9): 131-135,2000

BAROWICZ Tadeusz Pasza - tucznik - człowiek.Trzoda Chl.,38 (5): 59-60,2000

BAROWICZ Tadeusz Przemiany energetyczne u świń.Trzoda Chl.,38 (7): 54-55,2000

BAROWICZ Tadeusz Składniki mineralne w zywieniu świń.Trzoda Chl.,38 (6): 63-66,2000

BAROWICZ Tadeusz Tu zjesz zdrowo.Dz. Polski,56(197): 12,2000

BAROWICZ Tadeusz Witamina E - wpływ na jakość mięsa wieprzowego.Trzoda Chl.,38 (2): 31-35,2000

BAROWICZ Tadeusz Witamina E w żywieniu zwierząt.Prz. Hod.,68 (7): 9-11,2000

BAROWICZ Tadeusz Wolne rodniki tlenowe, przeciwutleniacz oraz jakość mięsa wieprzowego.Trzoda Chl.,38 (12): 53-55.,2000

   Dalej >>

<< Powrót do zestawień z roku 2000

<< Powrót do zestawień rocznych

 
© 2008-2018 Instytut Zootechniki PIB (National Research Institute of Animal Production)
Koło Wędkarskie PZW w Oleśnicy pzw.wolesnicy.info - Strona Koła Wędkarskiego w Oleśnicy (świętokrzyskie)
Odpowiedz na wyzwania (konkursy), głosuj, wygrywaj nagrody

Ta strona używa cookies i podobnych technologii. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.