Adres siedziby:
ul. Sarego 2
31-047 Kraków
tel. 12 422 88 52
fax 12 422 80 65
Adres do korespondencji:
ul. Krakowska 1
32-083 Balice k. Krakowa
tel. (Centrala) 12 357 25 00
tel. (Sekretariat) 12 357 27 00
fax 12 285 67 33
Strona główna arrow Zestawienia roczne
Dzisiaj jest: sobota, 22 września 2018 15:35:36
Odwiedziło nas: 9058574 gości (dzisiaj: 871, wczoraj: 1451)
Zestawienia publikacji pracowników Instytutu Zootechniki

Znalezione publikacje

BRZÓSKA Franciszek, STECKA Krystyna, GRZYBOWSKI Roman, PIESZKA Marek Efektywność wybranych szczepów drobnoustrojów o działaniu probiotycznym w żywieniu kurcząt brojlerów.Mat. semin: Upowszechnianie proekologicznych technologii produkcji bezpiecznych pasz jako formy aktywacji obszarów wiejskich w zakresie rozwoju małych i średnich przedsiębiorstw. Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego. Warszawa, październik,15-21,2001

WĘŻYK Stanisław, CYWA-BENKO Katarzyna Złote jaja ze złotej paszy.Pol. Drob.,11: 22-23,2001

BAROWICZ Tadeusz The effect of linseed PUFA n-3 and probiotics on fatty acid composition and cholesterol level in longissimus dorsi muscle of fatteners.Biotechnology in Animal Husbandry,18: s. 299,2001

BAROWICZ Tadeusz Sprzężony kwas linolowy (CLA) a odchów prosiąt.Prz. Hod.,12: 11-12,2001

BAROWICZ Tadeusz Wieprzowina bez cholesterolu.Trzoda Chl.,39(3): 50-51,2001

BAROWICZ Tadeusz, BREJTA Władysław Wykorzystanie soli wapniowych kwasów tłuszczowych oleju lnianego do modyfikowania składu chemicznego i walorów dietetycznych mięsa wołowego.Ann. Warsaw Agric. Uniw., Anim. Sci.,Numer Spec.: 452-457,2001

BAROWICZ Tadeusz, BREJTA Władysław Wykorzystanie soli wapniowych kwasów tłuszczowych oleju lnianego oraz tłuszczu utylizacyjnego w opasie młodego bydła rzeźnego.Rocz. Nauk. Zoot.,28, 2: 113-130,2001

BAROWICZ Tadeusz, BRZÓSKA Barbara Wykorzystanie oleju lnianego w dawkach pokarmowych dla tuczników do poprawy cech dietetycznych mięsa wieprzowego.Trzoda Chl.,39(5): 74-77,2001

BAROWICZ Tadeusz, PIESZKA Marek Hipocholesterolemiczny wpływ nasion lnu oraz oleju lnianego w diecie tuczników.Rośliny Oleiste.,22,(1): 185-190,2001

BAROWICZ Tadeusz, PIESZKA Marek Using linseed oil in fattening rations to modify chemical composition and dietetic value of pork.Pol. J. Food Nutr. Sci.,vol. 10/51, 3: 42-45,2001

BAROWICZ Tadeusz, PIESZKA Marek Hipocholesterolemiczny wpływ pełnotłustych nasion oraz oleju lnianego w diecie tuczników.Mat. XXIII konf. nauk.: Rośliny oleiste. Poznań, 27-28.03.2001,streszcz. s. 92,2001

BAROWICZ Tadeusz, PIESZKA Marek Polyunsaturated fatty acids PUFA n-3 and probiotic as an alternative drug to fodder antibiotics in complete mixtures for piglets.Proc. of Intern. EAAP 52th Annual Meeting of European Association for Animal Production, Budapeszt, 26-29.08.2001,s. 305,2001

BAROWICZ Tadeusz, PIESZKA Marek Wykorzystanie oleju lnianego w końcowym okresie tuczu do poprawy walorów dietetycznych mięsa wieprzowego.Mat. konf. nauk.: Badania zakończone w Instytucie Zootechniki w 2000 r. Balice, 24-25.04.2001. Wyd. własne IZ, Kraków,65-66,2001

BAROWICZ Tadeusz, PIESZKA Marek Zastosowanie wielonienasyconych kwasów tłuszczowych oleju lnianego oraz probiotyku jako zamienników dla antybiotykowych stymulatorów wzrostu w żywieniu warchlaków.Mat. XXIII konf. nauk.: Rośliny oleiste. Poznań, 27-28.03.2001,streszcz. 92-93,2001

BAROWICZ Tadeusz, PIETRAS Mariusz, GĄSIOR Robert Wzbogacanie mięsa wieprzowego w NNKT poprzez zmianę składu kwasów tłuszczowych w diecie tuczników.Ann. Warsaw Agric. Uniw., Anim. Sci.,Numer Spec.: 471-479,2001

BIELAŃSKI Paweł Żywienie królików.Mat. konf. nauk.-techn. dla liderów grup producenckich hodowców królików. Chorzelów, 5-8.11.2001,34-46,2001

BIELIŃSKA Halina, PAKULSKA Elżbieta, KORELESKI Jerzy, BADOWSKI Jakub Wpływ poziomu oraz źródła witamin i mikroelementów w paszy dla gęsi niosek na ich użytkowość reprodukcyjną.Mat. konf. nauk.: Badania zakończone w Instytucie Zootechniki w 2000 r. Balice, 24-25.04.2001. Wyd. własne IZ, Kraków,s. 46,2001

BILIK Krzysztof Efektywność systemu INRA w żywieniu krów mlecznych.Prz. Hod.,4: 5-8,2001

BILIK Krzysztof Efektywność systemu INRA w żywieniu opasanego bydła.Prz. Hod.,5: 15-18,2001

BILIK Krzysztof, NIWIŃSKA Barbara, OSIĘGŁOWSKI Stanisław Wpływ poziomu żywienia jałówek mieszańców rasy czarno-białej z holsztyńsko-fryzyjską w okresie dojrzewania płciowego na ich użytkowość rozrodczą i mleczną.Rocz. Nauk. Zoot.,28, 1: 63-81,2001

   Dalej >>

<< Powrót do zestawień z roku 2001

<< Powrót do zestawień rocznych

 
© 2008-2018 Instytut Zootechniki PIB (National Research Institute of Animal Production)
Koło Wędkarskie PZW w Oleśnicy pzw.wolesnicy.info - Strona Koła Wędkarskiego w Oleśnicy (świętokrzyskie)
Odpowiedz na wyzwania (konkursy), głosuj, wygrywaj nagrody

Ta strona używa cookies i podobnych technologii. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.