Adres siedziby:
ul. Sarego 2
31-047 Kraków
tel. 12 422 88 52
fax 12 422 80 65
Adres do korespondencji:
ul. Krakowska 1
32-083 Balice k. Krakowa
tel. (Centrala) 12 357 25 00
tel. (Sekretariat) 12 357 27 00
fax 12 285 67 33
Strona główna arrow Zestawienia roczne
Dzisiaj jest: piątek, 20 kwietnia 2018 1:25:03
Odwiedziło nas: 8811006 gości (dzisiaj: 137, wczoraj: 1417)
Zestawienia publikacji pracowników Instytutu Zootechniki

Znalezione publikacje

ANDERS Elżbieta Przepisy i standardy zapewniające jakość mięsa drobiowego i jaj.W: Produkcja bezpiecznej dla zdrowia żywności w oparciu o rodzime rasy drobiu. Wyd. IZ OBD Zakrzewo,103-114,2003

ANDERS Elżbieta Przepisy i standardy zapewniające jakość mięsa drobiowego i jaj. Mat. VI Międz. Targów Ferma Świń i Drobiu: Produkcja bezpiecznej dla zdrowia żywności w oparciu o rodzime rasy drobiu. Poznań, 11-13.04.2003,131-132,2003

BAROWICZ Tadeusz O cholesterolu inaczej.Dz. Polski,59, (35): 20,2003

BAROWICZ Tadeusz, MIGDAŁ Władysław, PIESZKA Marek, ŻIVKOVIĆ Branislav  The effect of linseed PUFA n-3 and probiotics on fatty acid composition and cholesterol level in Longissimus dorsi muscle of fatteners.Biotechnology in Animal Husbandry,19 (3-4): 31-36,2003

BAROWICZ Tadeusz, MIGDAŁ Władysław, PIETRAS Mariusz, PIESZKA Marek The effect of alimentary fat on the chemical composition and dietetic properties of pork meat.Biołogija Twarin,5, (1-2): 160-165,2003

BAROWICZ Tadeusz, PIESZKA Marek, PIETRAS Mariusz The effect of conjugated linoleic acid (CLA) in complete mixtures for fatteners on the pork carcasses and meat quality.Ann. Anim. Sci., Supl.,2: 87-90,2003

BAROWICZ Tadeusz, PIESZKA Marek, PIETRAS Mariusz The effect of conjugated linoleic acid (CLA) in complete mixtures for fatteners on the pork carcasses and meat quality.Proc. XXXII Int. Conf.: Animal Nutrition and Safety food Production. Lublin, 16-18.09.2003,s. 49,2003

BIELAŃSKI Paweł, ZAJĄC Jan Wpływ rasy, systemu utrzymania oraz żywienia na jakość mięsa królików.Króliki,2: 22-26,2003

BLICHARSKI Tadeusz, ŻAK Grzegorz, PIERZCHAŁA Mariusz, ECKERT Robert  Preliminary studies on possibility of estimating pig belly lean percentage based on slaughter traits measured at a meat plant.Ann. Anim. Sci.,3, 2: 333-344,2003

BORYS Bronisław, BORYS Andrzej, JARZYNOWSKA Anna Effect of crossing prolific sheep and Texel rams on some parameters of lamb meat health quality. Proc. IX World Conf. Anim. Prod., XVIII Reuni o da Associacao Latinoamericana de Produç o Animal. Porto Alegre-Rio Grande do Sul (Brazylia). 26-31.10.2003,Abstr., s. 93,2003

BORYS Bronisław, JARZYNOWSKA Anna, BORYS Andrzej Jakość zdrowotna mięsa lekkich jagniąt rzeźnych w zależności od wieku i genotypu.Prz. Hod., Zesz. Nauk. PTZ,68, 3: 63-71,2003

BORYS Bronisław, JARZYNOWSKA Anna, BORYS Andrzej Jakość zdrowotna mięsa lekkich jagniąt rzeźnych w zależności od wieku i genotypu.Mat. konf. Zjazdu PTZ: Zasoby genetyczne zwierząt w Polsce. Kraków, 9-12.09.2003,s. 50,2003

BORYS Bronisław, ROSIŃSKI Andrzej, BORYS Andrzej Profil kwasów tłuszczowych tłuszczu sadełkowego gęsi z tuczu owsianego.Rocz. Nauk. Zoot., Supl.,17, 1: 183-186,2003

BORYS Bronisław, WĘGRZYN Ewa, BORYS Maria Zawartość wybranych mikroelementów w tkance mięśniowej i wątrobie jagniąt tuczonych do wysokich standardów wagowych.Rocz. Nauk. Zoot., Supl.,17, 1: 187-190,2003

BRZÓSKA Franciszek Dodatki paszowe poprawiające jakość produktów pochodzenia zwierzęcego.Mat. konf. nauk.-techn.: Bezpieczne pasze dla bezpiecznej żywności. Zakopane, 20-21.10.2003,ss. 7,2003

BRZÓSKA Franciszek Dodatki paszowe poprawiające jakość produktów pochodzenia zwierzęcego.Pasze Przem.,10: 28-34,2003

CHOROSZY Bogumiła, CHOROSZY Zenon Poziom komórek somatycznych limitujących klasę ekstra w mleku pierwiastek rasy simentalskiej w zależności od wybranych czynników.Prz. Hod., Zesz. Nauk. PTZ,68, 1: 67-73,2003

CHOROSZY Zenon, CHOROSZY Bogumiła Wartość opasowa i rzeźna oraz jakość mięsa buhajków simentalskich w typie kombinowanym i mięsnym o różnych standardach wagowych.Rocz. Nauk. Zoot., Supl.,17, 1: 333-336,2003

CYWA-BENKO Katarzyna, KRAWCZYK Józefa, WĘŻYK Stanisław Jakość jaj spożywczych pozyskiwanych od kur ras rodzimych.Rocz. Nauk. Zoot.,30, 2: 405-413,2003

CYWA-BENKO Katarzyna, WĘŻYK Stanisław Wykorzystanie rodzimych ras kur w produkcji jaj bezpiecznych dla zdrowia.W: Produkcja bezpiecznej dla zdrowia żywności w oparciu o rodzime rasy drobiu. Wyd. IZ OBD Zakrzewo,33-42,2003

   Dalej >>

<< Powrót do zestawień z roku 2003

<< Powrót do zestawień rocznych

 
© 2008-2018 Instytut Zootechniki PIB (National Research Institute of Animal Production)
Koło Wędkarskie PZW w Oleśnicy pzw.wolesnicy.info - Strona Koła Wędkarskiego w Oleśnicy (świętokrzyskie)
Odpowiedz na wyzwania (konkursy), głosuj, wygrywaj nagrody

Ta strona używa cookies i podobnych technologii. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.