Adres siedziby:
ul. Sarego 2
31-047 Kraków
tel. 12 422 88 52
fax 12 422 80 65
Adres do korespondencji:
ul. Krakowska 1
32-083 Balice k. Krakowa
tel. (Centrala) 12 357 25 00
tel. (Sekretariat) 12 357 27 00
fax 12 285 67 33
Strona główna arrow Zestawienia roczne
Dzisiaj jest: wtorek, 19 czerwca 2018 8:51:31
Odwiedziło nas: 8934461 gości (dzisiaj: 546, wczoraj: 1260)
Zestawienia publikacji pracowników Instytutu Zootechniki

Znalezione publikacje

ANDERS Elżbieta Kryteria jakości jaj kurzych.Przemysł Spożywczy, tom 59, nr 7,14-16,2005

ANDERS Elżbieta Obowiązkowe i dobrowolne znakowanie jaj konsumpcyjnych.Polskie Drobiarstwo nr 11,20-22,2005

ANDERS Elżbieta Przygotowanie jaj konsumpcyjnych do obrotu. Obowiązki producenta. Drobiarstwo Polskie ne 12,33-36,2005

ANDERS Elżbieta Unijne kryteria i wymagania mikrobiologiczne żywności i higieny procesu produkcyjnego.Biul. Infor.Kr.Rady Drobiarstwa - Izby Gospodarczej nr 12,6-9,2005

ANDERS Elżbieta Problem wody w mięsie drobiowym i produktach mięsnych.Mat. szkol. Kr. Rady Drob.-IG Warszawa,44,2005

ANDERS Elżbieta Podstawy normalizacji.Mat. szkol. dla uczestników Podypl.Studium AR w Poznaniu pt: "Zarządzanie jakością w produkcji żywności".Katedra Zarz.Jakością Żywności AR Poznań,,9,2005

BIELAŃSKI Paweł, PIÓRKOWSKA Małgorzata, ZOŃ Andrzej Wpływ genotypu norek na wybrane wskaźniki użytkowości rozpłodowej i jakości okrywy włosowej.Rocz. Nauk. PTZ. t. 1, nr 3,423-430,2005

BORYS Andrzej, BORYS Bronisław, GRZEŚKOWIAK Genowefa, Strzelecki Jerzy Effects of different particle size of rapeseed and linseed in fattening lamb diets. I. Meat quality characteristics. Doniesienie naukowe.Program - Abstracts. 11th Seminar FAO-CIHEAM 'Advanced Nutrition and Feeding Strategies to Improve Sheep and Goat Production', September 8-10, 2005 Catania Italy,35-36,2005

BORYS Bronisław Możliwości modyfikacji jakości zdrowotnej mleka i sera owczego przez stosowanie w żywieniu owiec nasion rzepaku i lnu.Przegląd Hodowlany,2: 13-18,2005

BORYS Bronisław, BORYS Andrzej Effect of the form of rapeseed and linseed in lamb diets on some health quality parameters of meat.Annals of Animal Science,5, 1: 159-169,2005

BORYS Bronisław, BORYS Andrzej, PAJĄK Janusz The fatty acid profile of meat of suckling lambs from ewes fed rapeseed and linseed.Journal of Animal and Feed Sciences,14, Supl. 1: 223-226,2005

BORYS Bronisław, BORZUTA Karol, BORYS Andrzej Wpływ genotypu i płci na uzysk ubocznych surowców poubojowych z jagniąt tuczonych do wysokich standardów wagowych. Doniesienie naukoweSympozjum Naukowo-Techniczne 'Postęp w technologii mięsa. Nauka-Praktyce',Poster 2,2005

BORYS Bronisław, BORZUTA Karol, BORYS Andrzej Wpływ genotypu i płci na uzysk ubocznych surowców poubojowych z jagniąt tuczonych do wysokich standardów wagowych.Roczniki Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego,XLII/XLIII: 49-59,2005

BORYS Bronisław, JARZYNOWSKA. Anna Effects of vitamin E supplementation to rapeseed and linseed diets on slaughter value of fattened lambs.Journal of Animal and Feed Sciences,14, Supl. 1: 227-230,2005

BORYS Bronisław, PAJĄK Janusz Możliwości modyfikacji jakości zdrowotnej mięsa jagniąt ssących poprzez stosowanie w żywieniu matek nasion rzepaku i lnu.Przegląd Hodowlany,10:11-15,2005

BORYS Bronisław, PAJĄK Janusz, BORYS Andrzej The effect of rapeseed fed to suckled ewes on the fatty acid profile of lamb meat.Journal of Animal and Feed Sciences,14, Supl. 1: 231-234,2005

BORYS Bronisław, PRZEGALIŃSKA-GORĄCZKOWSKA Małgorzata Zawartość cholesterolu w tkance mięśniowej i tłuszczach zapasowych tuczonych jagniąt w zależności od standardu wagowego i metody tuczu.Roczniki Naukowe Zootechniki,Supl. 21: 89-92,2005

BORYS Bronisław, WAWRZYŃSKA Magdalena, ELMINOWSKA-WENDA Gabriela, SZEWCZYK Andrzej Characteristics of m. longissimus lumborum microstructure and slaughter value and meat quality of lambs of different breeds.Annals of Animal Science,5, 5: 307-317,2005

CALIK Jolanta, KRAWCZYK Józefa Efficiency of dried tomato residue in improving some egg quality traits.Sci. Messenger of Lviv National Academy of Veterinary Medicine.,T.7, No 3 (26) cz.3; 131-134,2005

CALIK Jolanta, POŁTOWICZ Katarzyna, KRAWCZYK Józefa Effect of age and management system of laying hens on shell quality.Sci. Messenger of Lviv National Academy of Veterinary Medicine,7 (2); 120-125,2005

   Dalej >>

<< Powrót do zestawień z roku 2005

<< Powrót do zestawień rocznych

 
© 2008-2018 Instytut Zootechniki PIB (National Research Institute of Animal Production)
Koło Wędkarskie PZW w Oleśnicy pzw.wolesnicy.info - Strona Koła Wędkarskiego w Oleśnicy (świętokrzyskie)
Odpowiedz na wyzwania (konkursy), głosuj, wygrywaj nagrody

Ta strona używa cookies i podobnych technologii. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.