Adres siedziby:
ul. Sarego 2
31-047 Kraków
tel. 12 422 88 52
fax 12 422 80 65
Adres do korespondencji:
ul. Krakowska 1
32-083 Balice k. Krakowa
tel. (Centrala) 12 357 25 00
tel. (Sekretariat) 12 357 27 00
fax 12 285 67 33
Strona główna arrow Zestawienia roczne
Dzisiaj jest: piątek, 20 kwietnia 2018 18:31:07
Odwiedziło nas: 8812870 gości (dzisiaj: 2001, wczoraj: 1417)
Zestawienia publikacji pracowników Instytutu Zootechniki

Znalezione publikacje

BAROWICZ Tadeusz Wpływ źródła tłuszczu w dawce pokarmowej dla loch na skład chemiczny mleka oraz odchów prosiąt.Hodowca Trzody Chlewnej,2, 12-17.,2005

BAROWICZ Tadeusz Tłuszcze czynnikami ograniczającymi konsumpcję i produkcję wieprzowiny.Hodowca Trzody Chlewnej,5, 30-33,2005

BAROWICZ Tadeusz Czy dietetyczna wieprzowina musi być droższa?Hodowca Trzody Chlewnej,6, 12-16,2005

BAROWICZ Tadeusz Zakład Fizjologii Zwierząt.W: Historia i stan obecny katedr i zakładów fizjologii zwierząt w obszarze nauk rolniczych i weterynaryjnych (1945-2005) (pr. zbior. pod red. Taduesz Krzymowski), Wyd. Uniwersytet Warmińsko-Mazurski, Olsztyn,str. 369-376,2005

BAROWICZ Tadeusz, PIESZKA Marek W żywieniu świń ważna jest nie tylko pasza.Hodowca Trzody Chlewnej,1, 12-15,2005

BAROWICZ Tadeusz, PIESZKA Marek Rola włókna pokarmowego w żywieniu świń.Hodowca Trzody Chlewnej,3, 14-18,2005

BAROWICZ Tadeusz, PIESZKA Marek Sprzężony kwas linolowy (CLA) a odchów prosiąt.Hodowca Trzody Chlewnej,4, 10-13,2005

BAROWICZ Tadeusz, PIESZKA Marek, PIETRAS Mariusz, KĘDZIOR Władysław The effect of serum concentration of leptin in fatteners on their productivity.J. Anim. Feed Sci.,14 Suppl.1 329-332,2005

BAROWICZ Tadeusz, PIESZKA Marek, PIETRAS Mariusz, MIGDAŁ Władysław Influence of dietary conjugated linoleic acid on lipid metabolism and serum leptin concentrations in finishing pigs.Biotechnol. Anim. Husbandry,21, 119-122,2005

BAROWICZ Tadeusz, PIESZKA Marek, PIETRAS Mariusz, MIGDAŁ Władysław, KĘDZIOR Władysław Wpływ dodatku izomerów sprzężonego kwasu linolowego (cis 9-trans 11 i trans 10-cis 12) w dawkach pokarmowych na wskaźniki oceny tucznej i rzeźnej tuczników.Rocz. Nauk. Zoot.,Supl., z. 22, 27-31,2005

BIELAŃSKI Paweł  Wpływ systemu żywienia na wskaźniki sensoryczne mięsa króliczego. Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Wrocław, 19-20.IX.2005Materiały konferencyjne,179,2005

BIELECKA Grażyna "Aktywność antytrypsynowa produktów sojowych - ocena ryzyka, dopuszczalne poziomy". XX Konf. Nauk.-Tech. pt. "Techniczne i organizacyjne warunki w produkcji i obrocie paszowym". Zakopane, 16-17.05.2005 r.Mareialy Konferencyjne ,37,2005

BIELIŃSKA Halina, Stanisław WĘŻYK, Jakub BADOWSKI Effect of herb mixture as a dietary suplement on reproductive performance of geese.Referat na międzynarodowej konferencji 'III World Woterfowl Conference' 3-5 listopad 2005 Gunagzhou - Chiny,93-96,2005

BIELIŃSKA Halina, WĘŻYK Stanisław, BADOWSKI Jakub Effect of herb mixture as dietary suplement on reproductive performance of geese.Proceedings of the 3rd Waterfowl Conference, November 3-6, 2005 Guangzhou, China,p.93-96,2005

BILIK Krzysztof Wiosenne i letnie żywienie krów - pastwiskowe.Wiadomości Rolnicze - Polska,nr 7, s. 14,2005

BILIK Krzysztof 'Przepis' na jałówkę.Hoduj z głową,nr 4, (16), s. 9-14,2005

BILIK Krzysztof Naturalnie i wydajnie.Hoduj z głową,nr 6, (18), s. 51-55,2005

BILIK Krzysztof Ekologiczna produkcja bydła.Hoduj z głową,nr 5, (17), s. 60-64,2005

BILIK Krzysztof, STRZETELSKI Juliusz Udder secretory tissue in heifers with high calving rates and their subsequent milk yield according to feeding level during the rearing period.Ann. Anim. Sci.,Vol. 5, 2, 345-355,2005

BILIK Krzysztof, STRZETELSKI Juliusz Odchów cieląt przeznaczonych na opas.Hodowca Bydła. W: dodatku pt. 'Produkcja bydła opasowego'.,s. 38-42,2005

   Dalej >>

<< Powrót do zestawień z roku 2005

<< Powrót do zestawień rocznych

 
© 2008-2018 Instytut Zootechniki PIB (National Research Institute of Animal Production)
Koło Wędkarskie PZW w Oleśnicy pzw.wolesnicy.info - Strona Koła Wędkarskiego w Oleśnicy (świętokrzyskie)
Odpowiedz na wyzwania (konkursy), głosuj, wygrywaj nagrody

Ta strona używa cookies i podobnych technologii. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.