Adres siedziby:
ul. Sarego 2
31-047 Kraków
tel. 12 422 88 52
fax 12 422 80 65
Adres do korespondencji:
ul. Krakowska 1
32-083 Balice k. Krakowa
tel. (Centrala) 12 357 25 00
tel. (Sekretariat) 12 357 27 00
fax 12 285 67 33
Strona główna arrow Zestawienia roczne
Dzisiaj jest: wtorek, 16 października 2018 12:36:33
Odwiedziło nas: 9090408 gości (dzisiaj: 1015, wczoraj: 1523)
Zestawienia publikacji pracowników Instytutu Zootechniki

Znalezione publikacje

BADOWSKI J. Gęsie jaja wylęgowe.Polskie Drobiarstwo, 5,2 - 8,2006

BADOWSKI J.  Klucz do oznaczania wieku zarodków gęsich. Wyd. wł. IZ-PIB, Kraków, ,1-40,2006

BADOWSKI J. Technologia utrzymania stada rodzicielskiego gęsi Białych Kołudzkich®. Mat. Szkol. ZWD Dąbrowa Tarn., 13 grudnia 2006,1-9,2006

BADOWSKI J. 50 lat hodowli gęsi w Instytucie Zootechniki.Wiad. Zoot., 4,72-76,2006

BADOWSKI J. Gęsi rodzicielskie w warunkach nadzwyczajnych a produkcja jaj wylęgowych.Polskie Drobiarstwo, 4,42 - 45,2006

BIELAŃSKI P. Chów królików w Polsce.Polska Wieś, 9,8,2006

BIELAŃSKI P., KOWALSKA D. Królik – nieznany czy znany. Część I – Polska.Magazyn Weterynaryjny. On - line,,2006

BIELAŃSKI P., KOWALSKA D. Królik – nieznany czy znany. Część II – Świat.Magazyn Weterynaryjny. On - line,,2006

BILIK K., CHOROSZY Z. Rozród w stadach bydła mięsnego.Hodowca Bydła, 6/7,72-76,2006

BILIK K., CHOROSZY Z., CHOROSZY B., ŁOPUSZAŃSKA-RUSEK M. Możliwości modyfikowania składu i właściwości funkcjonalnych mięsa wołowego z uwzględnieniem badań Instytutu Zootechniki. Mat. Szkol. XIV Szkoła Zimowa, "Zastosowania osiągnięć nauk podstawowych w hodowli bydła". Zakopane, 27 marca -1 kwietnia 2006. Wyd. AR Kraków,251-263,2006

BORYS A., BORYS B., GRZEŚKIEWICZ S.  Effect of feeding rapeseed and linseed to nursing ewes on diurnal changes in the lipid profile of milk. Mat. Konf. 57 th Ann. Meet. of European Association for Animal Production. Antalya, Turcja, 17-20 września 2006, Abstr. ,302,2006

BORYS A., BORYS B., GRZEŚKOWIAK E., STRZELECKI J., BORZUTA K.  Effect of some live factors on the yield and culinary quality of roasted and grilled lambs meat. Mat. Konf. Międzynar. Konf. Nauk. "Strategie produkcji zwierzęcej w aspekcie ochrony środowiska". Lublin, 1-2 czerwca 2006,75,2006

BORYS A., BORYS B., STRZELECKI J., BORZUTA K. Effect of some factors on the yield and culinary quality of roasted and grilled lamb meat.Arch.Tierzucht, Special Issue, 49,174-180,2006

BORYS B. Owce na pastwiskach. Farmer, 10,48-49,2006

BORYS B., BERNACKA H., SZEWCZYK A., NIEDBALSKA M. Charakterystyka wybranych parametrów otłuszczenia tusz i mięśni jagniąt oraz ich współzależności z zawartością cholesterolu w mięsie. Rocz. Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego, 44, 2,43-57,2006

BORYS B., BORYS A. Wstępne obserwacje nad uzyskiem ubocznych produktów poubojowych z jagniąt tuczonych do wieku 100 dni. Mat. Konf. Streszczenia. XXV Dni Przemysłu Mięsnego. Sympozjum Naukowo-Techniczne „Postęp w Technologii Mięsa. Nauka-Praktyce”. Warszawa, 12 maja 2006, 2,2006

BORYS B., BORYS A., BŁAŻEJCZYK J.  Uzysk ubocznych produktów poubojowych z jagniąt tuczonych do wieku 3 miesięcy. Rocz. Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego, 44, 1,49-62,2006

BORYS B., BORYS A., GRZEŚKIEWICZ S. Effect of rapeseed and linseed in sheep nutrition on diurnal changes in the chemical composition of milk. Mat. Konf. 57 th Ann. Meet. of European Association for Animal Production. Antalya, Turcja, 17-20 września 2006. Abstr.,299,2006

BORYS B., BORYS A., PRZEGALIŃSKA-GORĄCZKOWSKA M.  Differences in the content of some bioactive components of fat depending on its location, crossbreding scheme and sex of lambs. Mat. Konf. Międzynar. Konf. Nauk. „Strategie produkcji zwierzęcej w aspekcie ochrony środowiska”. Lublin, 1-2 czerwca 2006,76,2006

BORYS B., BORZUTA K., BORYS A.  Wpływ genotypu i płci na uzysk ubocznych surowców poubojowych z jagniąt tuczonych do wysokich standardów wagowych. Rocz. Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego, 42/43, ,49-59,2006

   Dalej >>

<< Powrót do zestawień z roku 2006

<< Powrót do zestawień rocznych

 
© 2008-2018 Instytut Zootechniki PIB (National Research Institute of Animal Production)
Koło Wędkarskie PZW w Oleśnicy pzw.wolesnicy.info - Strona Koła Wędkarskiego w Oleśnicy (świętokrzyskie)
Odpowiedz na wyzwania (konkursy), głosuj, wygrywaj nagrody

Ta strona używa cookies i podobnych technologii. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.