Adres siedziby:
ul. Sarego 2
31-047 Kraków
Adres do korespondencji:
ul. Krakowska 1
32-083 Balice k. Krakowa
Kontakt:
tel.: +48 12 357 27 00, +48 666 081 111
faks : +48 12 422 80 65
Strona główna arrow Zestawienia roczne
Dzisiaj jest: wtorek, 23 kwietnia 2019 22:24:19
Odwiedziło nas: 9384113 gości (dzisiaj: 1638, wczoraj: 1433)
Zestawienia publikacji pracowników Instytutu Zootechniki

Znalezione publikacje

BORYS B., GRZEŚKIEWICZ S., GRZEŚKOWIAK E.  Skład kwasów tłuszczowych mięsa jagnięcego surowego i pieczonego. Mat. Konf. LXXI Zjazd Naukowy PTZ, Sekcja Chowu i Hodowli Owiec i Kóz, Bydgoszcz 18-20 września 2006, Rocz. Nauk. PTZ, 4,2,2006

BORYS B., NIEDBALSKA M., BERNACKA H., SZEWCZYK A. Współzależności miedzy zawartością cholesterolu w mięsie a wskaźnikami otłuszczenia tuszy i mięsa jagniąt. Mat. Konf. LXXI Zjazd Naukowy PTZ, Sekcja Chowu i Hodowli Owiec i Kóz. Bydgoszcz, 18-20 września 2006, Rocz. Nauk. PTZ, 4,4,2006

BORYS B., SIMINSKA E., JASIECKA E.  Wpływ wybranych czynników zootechnicznych na uzysk ubocznych produktów poubojowych u jagniąt tuczonych do średnich standardów wagowych (22-30 kg). Mat. Konf. Konf. Nauk. „Genetyczne i środowiskowe możliwości dostosowania wartości rzeźnej i jakości mięsa u zwierząt do wymagań konsumentów”. Lublin - Krasnobród, 7-8 września 2006,26,2006

BORYS B., ZAWADZKA D. Stan i perspektywy rozwoju produkcji mięsa jagnięcego w Polsce po akcesie do Unii Europejskiej.Przegl. Hod., 1,18-22,2006

BORYS M., PAKULSKI T., BORYS B., PAKULSKA E., WĘGRZYN E.  Content and retention of some macro- and microelements of sheep milk in cheese made from it. Mat. Konf. Międzynar. Konf. Nauk. „Strategie produkcji zwierzęcej w aspekcie ochrony środowiska”. Lublin, 1-2 czerwca 2006,77,2006

BORYS M., PAKULSKI T., BORYS B., PAKULSKA E., WĘGRZYN E.  The content and retention of some major and trace minerals in sheep’s milk and cheese.Arch. Tierzucht, Special Issue, 49,263-267,2006

CHOROSZY B., CHOROSZY Z. Comparison of slaughter value and meat quality of Polish Holstein Friesian bulls and Simmental crossbreds.Anim. Sci. 1, Suppl.1,18-19,2006

CHOROSZY B., CHOROSZY Z. Use of organic pastures for production of beef cattle from Simmental and beef crossbreds calves.Sci. Mess. Lviv Nat. Acad. Vet. Med., 8, 1,153-156,2006

CHOROSZY B., CHOROSZY Z. Sukces w oborze? - wykorzystać wyniki oceny.Bydło, 1,50-52,2006

CHOROSZY B., CHOROSZY Z. Wysokie standardy rzeźne - jak je uzyskać od krajowej populacji bydła?Bydło, 7,32-34,2006

CHOROSZY B., CHOROSZY Z. Bydło simentalskie uniwersalne dla każdego hodowcy.Bydło, 5,32-34,2006

CHOROSZY B., CHOROSZY Z., KOCOŃ Z. Wyniki stacjonarnej oceny wartości hodowlanej buhajów rasy simentalskiej w zakresie cech mięsnych (seria XIII R). Wyniki oceny wartości hodowlanej buhajów rasy polskiej czerwonej i simentalskiej. Sezon oceny 2006/2. Wyd. wł. IZ-PIB, Kraków,T. XLIII,55-68,2006

CHOROSZY B., CHOROSZY Z., TOPOLSKI P. Wartość rzeźna tusz i jakość mięsa buhajków simentalskich pochodzących po buhajach testowych.Rocz. Nauk. PTZ. 2, 4,69-75,2006

CHOROSZY B., CHOROSZY Z., TOPOLSKI P. Jakość rzeźna tusz i mięsa buhajków simentalskich pochodzących po buhajach testowych.Mat. Konf. Konf. Nauk. "Genetyczne i środowiskowe możliwości dostosowania wartości rzeźnej i jakości mięsa u zwierząt do wymagań konsumentów". Lublin-Krasnobród, 7-8 września 2006,27-28,2006

CHOROSZY B., CHOROSZY Z., TOPOLSKI P. Jakość mleka krów rasy simentalskiej w zależności od systemu utrzymania. Mat. Konf. LXXI Zjazd Naukowy PTZ . Bydgoszcz, 18-20 września 2006, Rocz. Nauk. PTZ, 4,8,2006

CHOROSZY B., JAGUSIAK W., ŻARNECKI A., CHOROSZY Z.  Wyniki oceny wartości hodowlanej buhajów rasy simentalskiej (ocena 2006/1). Ocena wartości hodowlanej buhajów pod względem cech wydajności mlecznej i pokroju. Wyd. wł. IZ-PIB, Kraków, T. 27, 1, Supl,26-33,2006

CHOROSZY B., JAGUSIAK W., ŻARNECKI A., CHOROSZY Z. Ocena wartości hodowlanej buhajów rasy simentalskiej pod względem cech mlecznych (ocena 2006/2). Wyniki oceny wartości hodowlanej buhajów rasy polskiej czerwonej i simentalskiej. Sezon oceny 2006/2. Wyd. wł. IZ-PIB, Kraków, T. XLIII,41-47,2006

CHOROSZY B., JANIK A., CHOROSZY Z., ZĄBEK T. Polimorfizm wybranych sekwencji mikrosatelitarnych DNA u bydła simetalskiego objętego badaniami nad identyfikacją QTL cech mięsności. Mat. Konf. Konf. Nauk." Genetyczne i środowiskowe możliwości dostosowania wartości rzeźnej i jakości mięsa u zwierząt do wymagań konsumentów". Lublin-Krasnobród, 7-8 wrzesnia 2006,27,2006

CHOROSZY B., JANIK A., CHOROSZY Z., ZĄBEK T. Polymorphism of selected microsatellite DNA sequences in Simmental cattle chosen for identification of QTLs for meat traits.Anim. Sci. Pap. Rep. 24, Suppl. 2 ,71-77,2006

CHOROSZY B., WÓJCIK P., CHOROSZY Z. Wybrane parametry płodności i zdrowotności krów rasy simentalskiej w zależności od systemu utrzymania.Mat. Konf. LXXI Zjazd Naukowy PTZ. Bydgoszcz, 18-20 września 2006, Rocz. Nauk. PTZ, 4, 7,2006

<< Powrót   Dalej >>

<< Powrót do zestawień z roku 2006

<< Powrót do zestawień rocznych

 
© 2008-2019 Instytut Zootechniki PIB (National Research Institute of Animal Production)
Koło Wędkarskie PZW w Oleśnicy pzw.wolesnicy.info - Strona Koła Wędkarskiego w Oleśnicy (świętokrzyskie)
Odpowiedz na wyzwania (konkursy), głosuj, wygrywaj nagrody

Ta strona używa cookies i podobnych technologii. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.