Adres siedziby:
ul. Sarego 2
31-047 Kraków
tel. 12 422 88 52
fax 12 422 80 65
Adres do korespondencji:
ul. Krakowska 1
32-083 Balice k. Krakowa
tel. (Centrala) 12 357 25 00
tel. (Sekretariat) 12 357 27 00
fax 12 285 67 33
Strona główna arrow Zestawienia roczne
Dzisiaj jest: sobota, 22 września 2018 0:07:53
Odwiedziło nas: 9057748 gości (dzisiaj: 45, wczoraj: 1451)
Zestawienia publikacji pracowników Instytutu Zootechniki

Znalezione publikacje

BAROWICZ T. Produkty utleniania cholesterolu w mięsie świń.Hod. Trz. Chl., 2,29-31,2006

BAROWICZ T. Dodatki paszowe w żywieniu świń. Magazyn Farmerski, 8 ,52-55,2006

BAROWICZ T. Tłuszcze roślinne w żywieniu świń. Magazyn Farmerski, 10,33-37,2006

BAROWICZ T. Włókna mięśniowe a jakość mięsa wieprzowego.Hod. Trz. Chl., 1,22-23,2006

BAROWICZ T. Witamina E.Hoduj z głową, 6,25-28,2006

BAROWICZ T., JANIK A. Zastępują antybiotyki.Hod. Trz. Chl., 4,11-13,2006

BAROWICZ T., PIESZKA M. Toksyny grzybowe w paszach dla świń - jak chronić i zwalczać.Hod. Trz. Chl., 5,8-11,2006

BAROWICZ T., PIETRAS M., PIESZKA M. Changes in the level of some blood lipid indicators of fattening pigs receiving conjugated linoleic acid isomers (cis9-trans 11 i trans 10-cis 12) on their diets.Ann. Anim. Sci., Suppl. 2/2,303-307,2006

BAROWICZ T., PIETRAS M., PIESZKA M. Effect of source of CLA isomers in pigs diets on sensory properties of pork. Pol. J. Natur. Sc., 1. Suppl.3 ,,2006

BAROWICZ T., PIETRAS M., PIESZKA M. Wpływ źródła izomerów CLA w dawce pokarmowej dla tuczników na skład chemiczny i właściwości sensoryczne mięsa wieprzowego. Mat. Konf. Streszczenie. XXXV Sesja Nauk. Żywieniowe metody stymulowania produkcyjności i zdrowotności zwierząt”, Olsztyn – Mierki, 27-28 czerwca 2006,39,2006

BAROWICZ T., PIETRAS M., PIESZKA M., JANIK A., MIGDAŁ W. The blood serum cortisol level and carcasses quality in Polish Landrace fatteners.Ann. Anim. Sci. 1, Suppl.,150-151,2006

BAROWICZ T., PIETRAS M., PIESZKA M., MIGDAŁ W. The effect of adding isomers of conjugated linoleic acid (cis9-trans 11 and trans 10-cis 12) to diets on lipid profile and oxidative stability of pork. Ann. Anim. Sci., Suppl. 2/1,231-237,2006

BAROWICZ T., PIETRAS M., PIESZKA M., MIGDAŁ W. Evaluation of carcass and meat quality in Polish Landrace fatteners slaughtered at 128 kg live body weight. Anim. Sci., Pap. Rep. 24, Suppl. 2 ,29-36,2006

BAROWICZ T., PIETRAS M., PIESZKA M., MIGDAŁ W. Ocena jakości tusz i mięsa tuczników PBZ ubijanych przy wyższej masie ciała. Mat.Konf. Konfer. Nauk. „Genetyczne i środowiskowe możliwości dostosowania wartości rzeźnej i jakości mięsa u zwierząt do wymagań konsumentów”. Lublin-Krasnobród, 7-8 września 2006. ,25,2006

BAROWICZ T., PIETRAS M., PIESZKA M., MIGDAŁ W. Wpływ podawania z paszą izomerów kwasu linolowego (cis9-trans11 oraz trans 10-cis 12)na profile lipidowe oraz stabilność oksydacyjną mięsa wieprzowego. Mat. Konf. III Międzynar. Konf. „Zastosowanie osiągnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu, żywienia oraz jakości tusz i mięsa w nowoczesnej produkcji świń” , Ciechocinek, 29-30 czerwca 2006, Wyd. A T-R, Bydgoszcz. ,161,2006

BIELECKA G. Aminokwasy w paszach przemysłowych i czynniki antyodżywcze ograniczające strawność i przyswajalność aminokwasów.Mat. Konf. XXII Konf. Nauk.-Techn. „Jakość i bezpieczeństwo pasz – stan, wymagania i potrzeby”. Jachranka, 21-22 września 2006r.,32-37,2006

BIELECKA G., KOROL W., PUZIO I. Wpływ nasion łubinu żółtego i rzepaku „00” na odchów oraz wybrane wskaźniki krwi kurcząt brojlerów. Med. Wet., 4,420-422,2006

BIELECKA G.,WÓJCIK G., RYNKIEWICZ M. Instrukcja oznaczania tłuszczu surowego po hydrolizie w paszach.Wyd. wł. IZ-PIB, KLP Lublin,1-6,2006

BILIK K.  Wpływ systemów żywienia jałówek na ich wzrost i późniejszą wydajność mleczną. Mat. Konf. Konf. Nauk.-Techn. „Prawidłowy rozwój żwacza kluczem do sukcesu wysoko wydajnej krowy”, Warszawa, 23 lutego 2006,1-17,2006

BILIK K. Utrzymanie krów mamek ras mięsnych.Hodowca Bydła, 2,62-68,2006

   Dalej >>

<< Powrót do zestawień z roku 2006

<< Powrót do zestawień rocznych

 
© 2008-2018 Instytut Zootechniki PIB (National Research Institute of Animal Production)
Koło Wędkarskie PZW w Oleśnicy pzw.wolesnicy.info - Strona Koła Wędkarskiego w Oleśnicy (świętokrzyskie)
Odpowiedz na wyzwania (konkursy), głosuj, wygrywaj nagrody

Ta strona używa cookies i podobnych technologii. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.