Adres siedziby:
ul. Sarego 2
31-047 Kraków
tel. 12 422 88 52
fax 12 422 80 65
Adres do korespondencji:
ul. Krakowska 1
32-083 Balice k. Krakowa
tel. (Centrala) 12 357 25 00
tel. (Sekretariat) 12 357 27 00
fax 12 285 67 33
Strona główna arrow Zestawienia roczne
Dzisiaj jest: poniedziałek, 17 grudnia 2018 11:27:07
Odwiedziło nas: 9173898 gości (dzisiaj: 598, wczoraj: 1962)
Zestawienia publikacji pracowników Instytutu Zootechniki

Znalezione publikacje

Borecka A. Zróżnicowanie wyników produkcyjno-ekonomicznych gospodarstw ukierunkowanych na produkcję mleka oraz żywca wieprzowego w zależności od skali produkcji.Rocz. Nauk. SERiA,,XI, 1: 38–42,2009

Borecka A. Efektywność produkcji żywca wieprzowego w gospodarstwach regionu Polski południowo-wschodniej w zależności od wielkości skali produkcji.J. Agr. Rural Dev.,,3 (13): 19–24,2009

Borecka A., Sowula-Skrzyńska E. Poprawa sytuacji ekonomicznej gospodarstw produkujących żywiec wieprzowy poprzez wykorzystanie możliwości jakie daje funkcjonowanie w ramach grupy producenckiej.W: Polityki europejskie, finanse i marketing. Wyd. Zesz. Nauk. SGGW,,2 (51-T.II): 297–306,2009

Herbut E. Zakład Doświadczalny Rudawa jako najbliższe zaplecze IZ PIB.Kalendarz Rolników na 2010 rok, Wyd. Duszpasterstwo Rolników,,ss. 161–162,2009

Herbut E. Dobrostan zwierząt i jego wpływ na efekty produkcyjne. Referat Plenarny.Mat. I Kongresu Nauk Rolniczych, Puławy, 14–15.05.2009,,2009

Herbut E. Zadania Rady Nauki przy Ministerstwie Nauki i Szkolnictwa Wyższego. Referat Plenarny.Mat. VI Symp. Sprawozdawczego: Molekularne i fizjologiczne aspekty rozrodu i żywienia zwierząt, Rynia, 5–6.03.2009,,2009

Herbut E. Wspomaganie badań przez Radę Nauki przy Ministerstwie Nauki i Szkolnictwa Wyższego. Referat Plenarny.Mat. XVII Szkoły Zimowej Hodowli Bydła, Zakopane, 23–27.03.2009,,2009

Herbut E. Działalność Rady Nauki przy Ministerstwie Nauki i Szkolnictwa Wyższego w II kadencji. Referat Plenarny.Mat. II Szkoły Zimowej: Wykorzystanie wyników badań naukowych w hodowli i produkcji świń, Ustroń, 9–13.02.2009,,2009

Herbut E. Rola Rady Nauki przy Ministerstwie Nauki i Szkolnictwa Wyższego we wspieraniu badań. Referat Plenarny.Mat. XVI międz. konf. nauk.: Postep naukowo-techniczny i organizacyjny w rolnictwie. Zakopane, 9–13.02.2009,,2009

Herbut E. Nowoczesne technologie produkcji bydła mlecznego.Mat. XVI międz. konf. nauk.: Postep naukowo-techniczny i organizacyjny w rolnictwie. Zakopane, 9–13.02.2009,,2009

Herbut E., Knapik J. Nieznana choroba cieląt.TOP-Agrar,,5, s. 4,2009

Herbut E., Walczak J. Wpływ intensyfikacji produkcji na dobrostan trzody chlewnej Cz. II.Wyd. InfoPOLUS,,7: 25–28,2009

Kaczor A. Technologie utrzymania krów mlecznych – strefa pobierania paszy i wody.Szkolenie z zakresu: Nowoczesne systemy produkcji mleka wysokiej jakości, Grodziec Śląski, 15–16.06.2009, Brosz. upowszechn. Wyd. ZD IZ PIB, Grodziec Śląski,,ss. 1-5,2009

Kaczor A. Komfort wypoczynku krów w boksach legowiskowych.Mat. XVII Szkoły Zimowej: Metodologia Hodowli Bydła, Zakopane, 23.03.–27.03.2009, Pr. Mat. Zoot.,,ss. 220–221,2009

Kaczor A., Paschma J. Wpływ zmiany krotności doju na produkcyjność krów.Rocz. Nauk. Zoot.,,36, 2: 109–115,2009

Kaczor A., Wawrzyńczak S., Malinowski E. Technologia usuwania i składowania oraz przechowywania odchodów bydlęcych.W: Technologia produkcji mleka i mięsa wołowego o właściwościach funkcjonalnych na fermie krów mlecznych w gospodarstwie posiadającym duży areał trwałych użytków zielonych. Wyd. IZ PIB, Kraków,,ss. 93–106,2009

Ligaszewski M. Podstawy biologii i technologii hodowlanej ślimaków jadalnych w warunkach krajowych.Brosz. upowszechn. Wyd. IZ PIB, Kraków,,b-6/09, 64 ss,2009

Ligaszewski M., Stekla J. Metody oceny cech jakościowych muszli ślimaków jadalnych z gatunku Cornu aspersum (syn. Helix aspersa) i winniczka (Helix pomatia), z populacji hodowlanych.Mat. XXV Krajowego Seminarium Malakologicznego. Problemy współczesnej malakologii. Abstrakt, Boszkowo, 21–24.04.2009,,s. 54,2009

Ligaszewski M., Surówka K., Stekla J. The shell features of Cornu aspersum (synonym Helix aspersa) and Helix pomatia: Characteristics and comparison.Am. Malacol. Bull.,,27: 173–181,2009

Ligaszewski M., Węglarzy K., Fiema J., Łysak A. Correlation between some of chemical composition element sof zooplankton as well as production efficiency and qualitative composition of high fatty acids profile in carp meat.Ribogospodarska Nauka Ukraini,,3: 21–32,2009

   Dalej >>

<< Powrót do zestawień z roku 2009

<< Powrót do zestawień rocznych

 
© 2008-2018 Instytut Zootechniki PIB (National Research Institute of Animal Production)
Koło Wędkarskie PZW w Oleśnicy pzw.wolesnicy.info - Strona Koła Wędkarskiego w Oleśnicy (świętokrzyskie)
Odpowiedz na wyzwania (konkursy), głosuj, wygrywaj nagrody

Ta strona używa cookies i podobnych technologii. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.