Adres siedziby:
ul. Sarego 2
31-047 Kraków
tel. 12 422 88 52
fax 12 422 80 65
Adres do korespondencji:
ul. Krakowska 1
32-083 Balice k. Krakowa
tel. (Centrala) 12 357 25 00
tel. (Sekretariat) 12 357 27 00
fax 12 285 67 33
Strona główna arrow Zestawienia roczne
Dzisiaj jest: piątek, 21 września 2018 10:44:50
Odwiedziło nas: 9056981 gości (dzisiaj: 729, wczoraj: 1811)
Zestawienia publikacji pracowników Instytutu Zootechniki

Znalezione publikacje

Bereza M., Węglarzy K. Ekologiczny chów zwierząt gospodarskich – praktyczne wskazówki. Trzoda chlewna.W: Poradnik Rolnika Ekologicznego. Wyd. IZ PIB, Kraków,,ss. 177–190,2011

Bielińska H. Gęś Biała Kołudzka® – charakterystyka wartości kulinarnej i odżywczej.Mat. szkol. – Brosz. upowszechn. Wyd. w ramach PROW 2007–2013, MRiRW,,ss. 1–4,2011

Bogacz W., Borys B. Wykorzystanie owiec w gospodarstwie wyspecjalizowanym w produkcji warzywniczej.Mat. konf. nauk.-techn.: Możliwości poprawy efektywności chowu owiec i kóz w Polsce w ujęciu regionalnym, Kołuda Wielka, 21–22.06.2011,,ss. 36–37,2011

Borecka A. Effect of horizontal integration on the development of income producing livestock farms pork.Mat. międz. konf. nauk.: Aktualne wyzwania naukowe w chowie i hodowli zwierząt, Kraków, 17.06.2011,,s. 57,2011

Borecka A., Sowula-Skrzyńska E., Skrzyński G. Efektywność ekonomiczna gospodarstw produkujących mleko w zależności od skali produkcji.Mat. XIX Szkoły Zimowej Hodowców Bydła: Praktyka nauce – nauka praktyce, Zakopane, 4–8.04.2011,,s. 65,2011

Borecka A., Sowula-Skrzyńska E., Skrzyński G. Horizontal integration of dairy producers as a factor improving profitability.Mat. międz. konf. nauk.: Aktualne wyzwania naukowe w chowie i hodowli zwierząt, Kraków, 17.06.2011,,s. 56,2011

Borecka A., Sowula-Skrzyńska E., Szumiec A. Wyniki ekonomiczne gospodarstw produkujących mleko w regionie Podkarpacia.Rocz. Nauk. SERiA,,XIII, 2: 57–61,2011

Borys B. Możliwości poprawy efektywności chowu owiec i kóz w Polsce w ujęciu regionalnym. Konferencja naukowo-techniczna w Kołudzie Wielkiej.Wiad. Zoot.,,XLIX, 3: 3–8,2011

Borys B. Wstępna analiza efektywności tuczu jagniąt plenno-mlecznej owcy kołudzkiej w zależności od wybranych czynników genetycznych i żywieniowych.Mat. konf. nauk.-techn.: Możliwości poprawy efektywności chowu owiec i kóz w Polsce w ujęciu regionalnym, Kołuda Wielka, 21–22.06.2011,,ss. 53–54,2011

Borys B. Wstępna analiza wartości rzeźnej jagniąt plenno-mlecznej owcy kołudzkiej w zależności od wybranych czynników genetycznych i żywieniowych.Mat. konf. nauk.-techn.: Możliwości poprawy efektywności chowu owiec i kóz w Polsce w ujęciu regionalnym, Kołuda Wielka, 21–22.06.2011,,ss. 55–56,2011

Borys B. Jakość i właściwości mięsa owczego.W: Hodowla, chów i użytkowanie owiec, red. R. Niżnikowski. Wyd. Wieś Jutra Sp. z o.o., Warszawa,,ss. 157–161,2011

Borys B. Budownictwo inwentarskie dla owiec.W: Hodowla, chów i użytkowanie owiec, red. R. Niżnikowski. Wyd. Wieś Jutra Sp. z o.o., Warszawa,,ss. 224–232,2011

Borys B. Mechanizacja produkcji owczarskiej.W: Hodowla, chów i użytkowanie owiec, red. R. Niżnikowski. Wyd. Wieś Jutra Sp. z o.o., Warszawa,,ss. 233–238,2011

Borys B., Bogacz W. Wykorzystanie owiec w gospodarstwie wyspecjalizowanym w produkcji warzywniczej.Wiad. Zoot.,,XLIX, 3: 73–78,2011

Borys B., Borys A., Oprządek J., Przegalińska-Gorączkowska M. Effect of sex and fattening intensity on health-promoting value of lamb meat.Anim. Sci. Pap. Rep.,,29, 4: 331–342,2011

Borys B., Brzostowski H. Funkcje produkcyjne, ekologiczne i agroturystyczne owiec na przykładzie gospodarstwa Ciche Wody k. Węgorzewa.Mat. konf. nauk.-techn.: Możliwości poprawy efektywności chowu owiec i kóz w Polsce w ujęciu regionalnym, Kołuda Wielka, 21–22.06.2011,,ss. 39–40,2011

Borys B., Grześkiewicz S., Borys A., Siekierko U. Wstępna analiza profilu lipidowego mięsa kulinarnego jagniąt owcy kołudzkiej w zależności od wybranych czynników genetycznych i żywieniowych.Mat. LXXVI Zjazdu Naukowego PTZ: Znaczenie tradycji w chowie i hodowli zwierząt w dobie globalizacji, Poznań, 14–16.09.2011,,s. 135,2011

Borys B., Grześkowiak E., Lisiak B., Borzuta K. Wstępna analiza jakości mięsa kulinarnego jagniąt owcy kołudzkiej w zależności od wybranych czynników genetycznych i żywieniowych.Mat. LXXVI Zjazdu Naukowego PTZ: Znaczenie tradycji w chowie i hodowli zwierząt w dobie globalizacji, Poznań, 14–16.09.2011,,s. 136,2011

Borys B., Niżnikowski R., Korman K. Produkcja mięsa wysokiej jakości szansą opłacalności produkcji.Mat. szkol. Wyd. AGROEXPERT Ośrodek Badań i Doradztwa dla Rolnictwa, Warszawa,,ss. 1–59,2011

Herbut E. Ocena parametryczna jednostek naukowych i jej skutki.Mat. XVIII konf. nauk.: Postęp naukowo-techniczny i organizacyjny w rolnictwie, Zakopane, 14–18.02.2011,,2011

   Dalej >>

<< Powrót do zestawień z roku 2011

<< Powrót do zestawień rocznych

 
© 2008-2018 Instytut Zootechniki PIB (National Research Institute of Animal Production)
Koło Wędkarskie PZW w Oleśnicy pzw.wolesnicy.info - Strona Koła Wędkarskiego w Oleśnicy (świętokrzyskie)
Odpowiedz na wyzwania (konkursy), głosuj, wygrywaj nagrody

Ta strona używa cookies i podobnych technologii. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.