Adres siedziby:
ul. Sarego 2
31-047 Kraków
tel. 12 422 88 52
fax 12 422 80 65
Adres do korespondencji:
ul. Krakowska 1
32-083 Balice k. Krakowa
tel. (Centrala) 12 357 25 00
tel. (Sekretariat) 12 357 27 00
fax 12 285 67 33
Strona główna arrow Zestawienia roczne
Dzisiaj jest: wtorek, 16 stycznia 2018 14:08:07
Odwiedziło nas: 8569749 gości (dzisiaj: 1422, wczoraj: 1680)
Zestawienia publikacji pracowników Instytutu Zootechniki

Znalezione publikacje

ANDERS Elżbieta Wymagania handlowe Unii Europejskiej w zakresie obrotu jajami spożywczymi (część I).Mag. Drob.,2, 13: 13-15,1997

ANDERS Elżbieta Próba oceny stopnia wdrożenia w polskich przepisach norm handlowych Unii Europejskiej na mięso drobiowe (część I).Mag. Drob.,2, 8: 47-48,1997

ANDERS Elżbieta Próba oceny stopnia wdrożenia przepisów Unii Europejskiej w zakresie szczegółowych norm handlowych na mięso drobiowe (część II).Mag. Drob.,2, 9: 42-45,1997

ANDERS Elżbieta Przepisy dotyczące jakości mięsa drobiowego w Polsce i dokumentach Unii Europejskiej.Ogólnopol. Inf. Drob. - Poradnik, Olsztyn,15: 8-12,1997

ANDERS Elżbieta Określanie jakości mięsa drobiowego w Polsce i w państwach Unii Europejskiej.Gosp. Mięsna,49, 2: 36-40,1997

ANDERS Elżbieta Dokumenty Unii Europejskiej określające wymagania handlowe na jaja spożywcze.Biul. Kraj. Rady Drob.,11: s. 34,1997

ANDERS Elżbieta Kryteria techniczne i handlowe oceny mięsa drobiowego w Unii Europejskiej.Przem. Spoż.,51, 1: 17-19,1997

BADOWSKI Jakub Kłopot z nadmiarem.Pol. Drob.,12: 4-5,1997

BIELAK Franciszek Zagadnienia jakości w aspekcie wymogów nowej normy dla mleka surowego.Mat. semin.: Produkcja mleka ze szczególnym uwzględnieniem krów rasy simentalskiej. ZZD IZ Rymanów, 21.01.1997. Wyd. IZ, Kraków,56-84,1997

BIELAK Franciszek, WAWRZYŃCZAK Stefan, DYMARSKI Ireneusz Zasady oceny jakościowej mleka i produktów mleczarskich.Zad. bad.-rozw. nr 5 wykonane w ramach proj. celowego nr 5 6607 94 C/2239: Opracowanie przyfermowej technologii produkcji mleka wysokiej jakości. IZ, Kraków-Pawłowice,1-58,1997

BIELAŃSKI Paweł, ZAJĄC Jan, NIEDŹWIADEK Stanisław Zyski i straty.Farmer,22: 8-9,1997

BORYS Bronisław Wstępna ocena efektywności produkcyjnej i ekonomicznej tuczu jagniąt od maciorek mieszańców merynosa polskiego z rasami plennymi w zależności od metody tuczu.Mat. międz. konf. nauk.-techn.: Organizacja hodowli oraz ekonomiczne uwarunkowania chowu owiec w gospodarce rynkowej w Polsce, Czechach i Słowacji. Bielsko-Biała, 25.09.1997. Wyd. własne IZ, Kraków,81-90,1997

BORYS Bronisław Organisation of extension services national case studies: Poland.Proc. symp.: Systems of sheep and goat production. Bella (Italy), 25-27 October 1997,,1-4,1997

BREJTA Władysław Organizacja bazy paszowej do produkcji mleka i żywca wołowego w ZZD Rymanów.Mat. semin.: Produkcja żywca i mięsa wołowego z wykorzystaniem rasy simentalskiej. ZZD IZ Rymanów, 22.01.1997. Wyd. IZ, Kraków,62-82,1997

CHOROSZY Zenon Uwarunkowania produkcji żywca oraz kryteria oceny jakości tusz i mięsa wołowego.Mat. semin.: Produkcja żywca i mięsa wołowego z wykorzystaniem rasy simentalskiej. ZZD IZ Rymanów, 22.01.1997. Wyd. IZ, Kraków,48-61,1997

CIURUŚ Julian Nowy zreformowany system subwencjonowania chowu owiec w Polsce.Sąd. Inf. Roln.,1: s. 18,1997

CIURUŚ Julian Poprawa plenności owiec zwiększy opłacalność chowu.Sąd. Inf. Roln.,4: 12-13,1997

CIURUŚ Julian Czy owce mają szanse wrócić na beskidzkie wierchy?Wyd. GOK, Zawoja: Pod Diablakiem,1-2: s. 15,1997

CIURUŚ Julian Metoda stosowana w ocenie użytkowości mlecznej polskich owiec górskich.Prz. Hod., Zesz. Nauk. PTZ,34: 146-147,1997

CIURUŚ Julian Polske ovciarstvo v obdobi transformacie statneho zriadenia.Mat. konf. nauk.: 50-lecie VUZV w Nitrze, 3-4.07.1997,106-109,1997

   Dalej >>

<< Powrót do zestawień z roku 1997

<< Powrót do zestawień rocznych

 
© 2008-2018 Instytut Zootechniki PIB (National Research Institute of Animal Production)
Koło Wędkarskie PZW w Oleśnicy pzw.wolesnicy.info - Strona Koła Wędkarskiego w Oleśnicy (świętokrzyskie)
Odpowiedz na wyzwania (konkursy), głosuj, wygrywaj nagrody

Ta strona używa cookies i podobnych technologii. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.