Adres siedziby:
ul. Sarego 2
31-047 Kraków
tel. 12 422 88 52
fax 12 422 80 65
Adres do korespondencji:
ul. Krakowska 1
32-083 Balice k. Krakowa
tel. (Centrala) 12 357 25 00
tel. (Sekretariat) 12 357 27 00
fax 12 285 67 33
Strona główna arrow Zestawienia roczne
Dzisiaj jest: wtorek, 16 stycznia 2018 14:10:54
Odwiedziło nas: 8569762 gości (dzisiaj: 1435, wczoraj: 1680)
Zestawienia publikacji pracowników Instytutu Zootechniki

Znalezione publikacje

BARABASZ Bogusław, GACEK Leszek Dobrostan lisów niebieskich w pracach fińskich naukowców.Biul. Inf. IZ,37, 1: 57-63,1999

BIEDA Wacław, HERBUT Eugeniusz Koncepcja rurowego gruntowo-powietrznego wymiennika ciepła działającego w systemie wentylacyjnym brojlerni.Zesz. Nauk. AR w Krakowie,355: 153-163,1999

BIELAŃSKI Paweł Dobrostan w świetle badań naukowych wg opracowań E.F.B.A. i Rekomendacja Rady Europy dotycząca Hodowli Zwierząt Futerkowych.Mat. konf. nauk.: Wymagania Unii Europejskiej w zakresie hodowli zwierząt futerkowych. Konstancin-Jeziorna, 21-22.10.1999. Wyd. IZ Kraków,ss. 7,1999

BIELAŃSKI Paweł Formy produkcji żywca króliczego na świecie.Mat. szkol.: Chów i hodowla królików. ZZD IZ Chorzelów, czerwiec-wrzesień 1999. Wyd. IZ, Balice,12-14,1999

BIELIŃSKA Halina, CZECHLOWSKA Teresa Technologia odchowu i żywienia gęsi tuczowych.Mat. szkol., Wyd. IZ ZZD Kołuda Wielka,ss. 27,1999

BORYS Bronisław, JANICKI Bogdan Influence of lamb fattening method and weight standard on the carcass and meat quality.Mat. międz. semin. FAO-CIHEAM: Production systems and product quality. Molina de Segura, Murcia (Hiszpania), 23-25.09.1999,s. 3,1999

BORYS Bronisław, PRZEGALIŃSKA Małgorzata, OSIKOWSKI Maciej, JANICKI Bogdan Badania wartości rzeźnej jagniąt mieszańców owiec merynosowych z rasami plennymi i rasą mięsną.Prz. Hod., Zesz. Nauk. PTZ,43: 53-62,1999

CALIK Jolanta, CYWA-BENKO Katarzyna, KRAWCZYK Józefa Jakość jaj i skorupy krajowych zestawów kur nieśnych.Mat. XII Międz. Młodz. Symp. Drob. WPSA, Lublin - Kazimierz Dolny, 27-28.09.1999. Prz. Hod., Zesz. Nauk. PTZ,43: s. 226,1999

CHOŁOCIŃSKA Anna Jakość higieniczna ściółki a systemy pojenia kurcząt brojlerów.Por. Hod. Drobiu,7: 19-22,1999

CHOŁOCIŃSKA Anna Ocena trzech typów poideł w utrzymaniu kur nieśnych.Por. Hod. Drobiu,9(45): 19-22,1999

CHOŁOCIŃSKA-PŁAZA Anna, SOSNÓWKA-CZAJKA Ewa Wpływ natężenia światła w energooszczędnych programach świetlnych na produkcyjność kur nieśnych.Mat. XII Międz. Młodz. Symp. Drob. WPSA, Lublin - Kazimierz Dolny, 27-28.09.1999. Prz. Hod., Zesz. Nauk. PTZ,43: 293-294,1999

CYWA-BENKO Katarzyna, KRAWCZYK Józefa, WĘŻYK Stanisław, KNAPIK Jan, BIELIŃSKA Halina, ROSIŃSKI Andrzej Efficiency of various techniques for in vivo estimation of meatiness in geese.Ann. Anim. Sci. (Rocz. Nauk. Zoot.),26, 2: 143-152,1999

DROŻDŻ Andrzej Sery owcze - zasady kontroli jakości i ochrony nazwy handlowej.Biul. Inf. IZ,37, 1: 47-55,1999

DROŻDŻ Andrzej, GÓRA-DROŻDŻ Ewa Owczarstwo w kształtowaniu krajobrazu i rozwoju regionów górskich.Aura,3: 20-21,1999

ECKERT Robert Odchów prosiąt i warchlaków wymaga szczególnej troski.Trzoda Chl.,1: 51-53,1999

GACEK Leszek The proposal of a new behavioural test for the polar fox.Emphatic test. Scientifur,23(3): 201-205,1999

GACEK Leszek Rola testów behawioralnych w praktyce hodowlanej na fermach lisów polarnych niebieskich.Biul. Inf. Handl., WODR Boguchwała,5(135): s. 16,1999

GACEK Leszek, BARABASZ Bogusław Wykorzystanie w praktyce hodowlanej badań behawioralnych.Hod. Zwierz. Futerk.,1: 20-21,1999

GAWĘCKA Krystyna Różne poglądy dotyczące przycinania dziobów kurom.Pol. Drob.,11: 18-20,1999

GAWĘCKA Krystyna Zapobieganie skutkom stresu cieplnego podczas upałów.Pol. Drob.,5: 13-15,1999

   Dalej >>

<< Powrót do zestawień z roku 1999

<< Powrót do zestawień rocznych

 
© 2008-2018 Instytut Zootechniki PIB (National Research Institute of Animal Production)
Koło Wędkarskie PZW w Oleśnicy pzw.wolesnicy.info - Strona Koła Wędkarskiego w Oleśnicy (świętokrzyskie)
Odpowiedz na wyzwania (konkursy), głosuj, wygrywaj nagrody

Ta strona używa cookies i podobnych technologii. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.